Pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila” a fost postat un text prin care se anunță că, din cauza creșterii alarmate a cazurilor de infecții respiratorii severe, s-a decis limitarea vizitelor și interzicerea accesului vizitatorilor în secția de terapie intensivă, precum și în saloanele de terapie intensivă. Totodată a fost interzis accesul în incinta spitalului a persoanelor care au simptomele gripei sau infecției respiratorii, potrivit Agerpres.

„Dat fiind creşterea alarmantă a cazurilor diagnosticate cu infecţii respiratorii severe de etiologie virală se impune:
– limitarea accesului vizitatorilor în secţiile şi compartimentele medicale;
– interzicerea accesului vizitatorilor în Secţia ATI şi în saloanele de terapie intensivă, aflate pe secţiile medicale;
– interzicerea accesului, pe secţie, a persoanelor care manifestă simptome de viroze sau infecţii respiratorii.

Conducerea Spitalul Militar Central a decis ca, pentru binele pacientului şi al dumneavoastră să ţineţi cont de următoarele reguli de prevenire a infecţiilor respiratorii:
1. se permite accesul unui singur vizitator la un pacient, într-un interval de timp care să nu depăşescă 10 minute;
2. perioadele de vizită a aparţinătorilor sunt: în intervalul orar 16.00 – 18.00 (de luni până vineri) sau 10.30 – 12.30 şi 16.00 – 18.00 (sâmbătă, duminică şi sărbători legale);
3. informaţii despre pacient (stare de sănătate, evoluţie, diagnostic, plan de investigaţii, tratament etc.), pot fi furnizate de medicul curant, în intervalul orar 13.00 – 14.00;
4. accesul vizitatorilor va fi permis numai cu echipament de protecţie individual, care constă în: halat, mască de protecţie şi botoşi.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Aceste măsuri se aplică începând de astăzi, 16 ianuarie 2019″, transmite unitatea medicală.

O decizie asemănătoare a fost luată și de Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

La Spitalul Universitar de Urgență din București s-a stabilit ca pacienții să respecte programul de vizită și angajații să permită vizita doar unei persoane la pacientul internat, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Silvia Nica.

Directorul Direcției de Sănătate Publică, Cristina Pelin, a subliniat că fiecare spital, în funcție de profil și de pacienți, poate să adopte măsura amintită anterior.

De asemenea, accesul vizitatorilor a fost restricționat și în mai multe spitale din țară, cauza fiind aceeași. La spitalele județene din Constanța, Galați sau Vrancea, autoritățile au interzis accesul aparținătorilor în secții de risc, precum Terapie Intensivă, Neonatologie sau Pediatrie.


CITEȘTE ȘI: Monica Anghel a păstrat o fustă și pantaloni de când era grasă, la sfatul psihologului. Le mai probează, din când în când


 

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile