MENIU CAUTĂ

UPDATE / Bilanţul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 58 de morţi. Ultima victimă este un bărbat din Bucureşti

Distribuie

Bilanţul gripei a ajuns la 58 de morţi, după ce Direcția de Sănătate Publică a anunțat că un bărbat din București a murit din cauza virusului gripal. Marți seara, autoritățile au confirmat decesul a încă șase oameni. Cele mai recente victime sunt din Gorj, București, Prahova, Sibiu și Sălaj, Mureș și Argeș.

UPDATE – Ora 19:00: Un bărbat de 57 de ani din Bucureşti este cea de-a 58-a persoană care a murit din cauza virusului gripal. Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal.

UPDATE – Ora 13.05:  O femeie de 71 de ani, din comuna Stăneşti, a murit, miercuri dimineaţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu din cauza gripei, aceasta nefiind vaccinată antigripal şi suferind şi de alte afecţiuni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, citată de Agerpres. La nivel naţional, acesta este cel de-al 57-lea caz.

„Pacienta, cunoscută cu antecedente în HTA esenţială, cardiopatie ischemică şi scolioză, s-a prezentat în data de 12.01.2019 la camera de gardă a Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgu-Jiu, cu stare generală influenţată – febră 38 de grade, frisoane, vărsături, fasciculaţii, dispnee, tuse seacă. A fost consultată şi internată în Secţia de Boli Infecţioase cu bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie, HTA esenţială. În a patra zi de la internare, starea generală s-a agravat cu dispnee intensă, cianoză periorală, convulsii, stare comatoasă. Bolnava a fost transferată în Secţia ATI cu stare generală extrem de gravă, evoluţia fiind nefavorabilă”, se arată în comunicatul DSP.

Pe data de 24 ianuarie, femeii i s-a efectuat un test rapid pentru detectarea virusului gripal, acesta ieşind pozitiv pentru tipul A, bolnava nefiind vaccinată antigripal.

Miercuri, starea pacientei s-a agravat, intervenind stopul cardio-respirator ireversibil la manevrele de reanimare, se mai arată în comunicat. Ea a fost declarată decedată cu diagnostic de deces bronhopneumonie asociată cu virus gripal A, cardiomiopatie hipertensivă.

Este cel de-al doilea caz de deces cauzat de gripă înregistrat în judeţul Gorj, după ce o altă femeie, de 51 de ani, din Fărcăşeşti, a decedat, săptămâna trecută la SJU Târgu-Jiu, şi aceasta suferind de alte afecţiuni cronice.

UPDATE – Ora 12.30: Bilanţul gripei a ajuns la 56 de morţi, după ce Direcția de Sănătate Publică a confirmat că un bărbat a murit din cauza virusului gripal. Cea mai recentă victimă făcută de gripă este un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitatea argeșeană Dărmăneşti. Acesta a contractat virusul gripal AH1, iar în evidențele medicale figura ca fiind bolnav de hepatită virus B cu agent D și nevaccinat antigripal.

Potrivit DSP Argeș, acesta este al doilea caz de deces din județul gripei în județ, conform Mediafax. În total, în judeţul Argeş au fost confirmate 66 de cazuri de gripă, din care 51 cu virus gripal AH1. Niciunul dintre pacienţii confirmaţi cu gripă nu a fost vaccinat antigripal.

UPDATE – Ora 11:45: Bilanţul gripei a ajuns la 55 de morţi, după ce Direcția de Sănătate Publică a confirmat că un bărbat a murit din cauza virusului gripal. A 55-a victimă este un bărbat de 59 de ani din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal A, subtip H1, având condiţii medicale preexistente, de asemenea nevaccinat antigripal.

Marți dimineață, autoritățile au confirmat un deces de gripă, care a urcat bilanțul la 48 de morți. În cursul serii însă, autoritățile sanitare au anunțat că încă 6 persoane au murit. Numărul morților de gripă a ajuns astfel la 54, pe 29 ianuarie, potrivit Observator.tv.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat astăzi că este epidemie de gripă în România.

„Putem spune, în acest moment, că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de cel puţin trei săptămâni epidemice, conform uzanţelor se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extinderea regională în zona de sud a ţării”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă.

Iată ce spune ministrul Educației Naționale (MEN), Ecaterina Andronescu, despre eventuala suspendare a cursurilor, în contextul epidemiei de gripă: „Doar unde e cazul”!

Află și ce măsuri se iau în cazul epidemiei de gripă. Vezi explicațiile ministrului Sănătății, Sorina Pintea!


Citește și… VIDEO-CORESPONDENŢĂ | „România din Antarctica”. Ce caută trei români la Polul Sud


 

Citește mai multe despre bilant și gripa pe Libertatea.

Comentarii