Mergi direct la conținut »
Ecaterina Andronescu, despre eventuala suspendare a cursurilor, în contextul epidemiei de gripă: "Doar unde e cazul"
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > Ecaterina Andronescu, despre eventuala suspendare a cursurilor, în contextul epidemiei de gripă: "Doar unde e cazul"

Ecaterina Andronescu, despre eventuala suspendare a cursurilor, în contextul epidemiei de gripă: „Doar unde e cazul”

Ministrul Educației Naționale (MEN), Ecaterina Andronescu, e explicat miercuri, 30 ianuarie, la un post de televiziune, ce se va întâmpla în cazul cursurilor, în contextul declarării epidemiei de gripă.

De Dragoș Tănase,

„În școli se pot suspenda cursurile, Inspectoratul decide împreună cu Direcția Sanitară. Doar acolo unde este cazul, cum spunea și doamna Pintea”, a declarat Ministrul Educației Naționale (MEN), Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

Mă așteptam la un absenteism mai mare, ieri am avut 500 și ceva de cazuri de absenteism la școlile din România, din două milioane de elevi, dar nu aș vrea să se considere că trebuie să trecem cu ușurință peste această situație. Acolo unde este cazul copiii pleacă acasă, viața lor este cea mai importantă. Inspectorul școlar general de la București a dispus ca în toate școlile să avem apă și săpun, cred că e responsabilitatea directorilor de școală, a profesorilor. Este responsabilitatea fiecărei școli.

Rugămintea noastră se adresează în primul rând părinților. Daca este sănătos, copilul se duce la școală, dacă nu, merge la doctor, apoi ne asigurăm ca în fiecare școală se face triajul. Și îi mulțumesc ministrului (Educației, Sorina Pintea – n.red.) și Direcției sanitare care au trimis doctori și asistenți medicali pentru această etapă a triajului. Rămân la școală copiii sănătoși, igiena intimă este primul lucru pe care îi învață părinții și profesorii la școală, pentru că este important să înveți să ai grijă de tine.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat miercuri, 30 ianuarie că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei, înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. Pintea spune că nu se închid școlile automat, ci doar dacă ansenteismul este de peste 20%, într-o clasă sau într-o școală.


Citește și… Vaccinarea antigripală: Ministerul Sănătății știa că 1.642.533 de persoane din grupele de risc vor vaccin, dar a cumpărat cu peste 300.000 de doze mai puțin


 

Close
Închide
  Close