De Livia Lixandru,

Tot felul de asocieri alimentare ne sunt recomandate, dar nu există o dietă care să funcţioneze pentru toată lumea.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că anumite alimente pot provoca inflamaţii, pot agrava anumite boli, pot genera o stare continuă de oboseală, tulburări de digestie şi obezitate

Dieta în funcție de grupa sanguină a devenit cunoscută odată cu lansarea cărtii lui Peter D’Adamo, „Eat Right 4 Your Type” / „Alimentația adecvata celor 4 grupe sanguine”.

Potrivit statisticilor efectuate de medicul Peter J. D’Adamo, un naturopat şi expert în alimentaţia bazată pe grupa sanguină, 8 din 10 persoane care îşi schimbă regimul ţinând cont de chimia sângelui raportează o îmbunătăţire a stării generale de sănătate.

Ce să mănânci în funcție de grupa sanguină

Alimente recomandate pentru grupa de sânge O

Aceste persoane au nevoie de multe proteine, să limiteze pe cât posibil produsele care au pe lista de ingrediente grâul (carbohidraţii), să facă sport în mod constant, cu greutăţi.

Alimente recomandate pentru grupa de sânge A2

Persoanelor din această grupă, li se recomandă să reducă grăsimile din alimentaţie, să se bazeze mai mult pe legume – fructe, să reducă substanţial carnea roşie (sau să o elimine complet), de asemenea, să reducă lactatele. În ceea ce priveşte mişcarea, sporturile ideale sunt cele uşoare, precum yoga sau golful.

Alimente recomandate pentru grupa de sânge B3

Alimentaţia lor ar trebui să fie bogată în carne roşie, peşte, fructe de mare şi lactate. Este de evitat carnea de pui, deoarece produce o reacţie toxică foarte puternică în combinaţie cu sângele lor.

Alimente recomandate pentru grupa de sânge AB4

Dieta ideală îmbină stilurile vegetarian şi carnivor-moderat și li se permit peşte şi lactate.

Citeşte şi:

DIICOT cere ajutorul FBI pentru efectuarea analizelor privind ADN-ul Luizei Melencu și pentru realizarea profilului psihologic al lui Gheorghe Dincă

Cum încearcă să își revină o comunitate din Mexic, la doi ani după un cutremur devastator

Interviu cu Markus Villig, fondatorul Bolt. A abandonat facultatea și nu are carnet de conducere: „Nu toată lumea trebuie să-și cumpere o mașină”

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu