Mergi direct la conținut »
Controale în toate maternităţile din ţară! Când încep verificările Ministerului Sănătății
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > Controale în toate maternităţile din ţară! Când încep verificările Ministerului Sănătății

Controale în toate maternităţile din ţară! Când încep verificările Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi, 8 ianuarie, că a semnat ordinul prin care se vor declanşa controale privind infecţiile nosocomiale în toate maternităţile din ţară, precizând că verificările vor începe, cel mai probabil, din 15 ianuarie.

„Am semnat ordinul prin care se declanşează control la maternităţile din toată ţara. Vor începe (controalele – n.r.) probabil din 15 ianuarie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat, în decembrie, că în urma controlului desfăşurat de Direcţia de Sănătate Publică la Maternitatea Giuleşti s-a constat că 27 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti, din 330 testaţi, sunt purtători sănătoşi ai stafilococului auriu.

De asemenea, 45 de bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost infectaţi cu bacteria stafilococ. Ministrul Sănătăţii anunța, atunci, că Maternitatea Giulești va fi amendată. Ulterior, s-a precizat că Maternitatea Giulești din Capitală va fi mutată într-o altă clădire.

Recent, mama unui copil infectat cu stafilococ la Giulești a povestit prin ce a trecut: „În opinia DSP asta înseamnă valoarea unui nou copil, 220 de lei”

Totodată, ministrul Sănătăţii vrea să limiteze şpaga din spitale. Află care este planul Sorinei Pintea!


Citește și… Diplomele agonisite în țară nu i-au folosit lui Tudor Simionov. Zmărăndescu: „În România se dau grade și centuri la fel cum se dădeau permisele la Pitești”!


 

Close
Închide
  Close