Mergi direct la conținut »
Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 104. Un copil de 3 ani, printre victime

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 104. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a confirmat alte două decese cauzate de virusul gripal, un copil de 3 ani şi o femeie în vârstă de 40 de ani. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 104.

  • Astfel, potrivit INSP, una dintre victime este o fetiţă de trei ani din judeţul Botoşani, confirmată cu virus gripal tip A, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, însă nevaccinată, care a decedat pe 17 martie.
  • A doua victimă este o femeie de 40 de ani din judeţul Tulcea, confirmată cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente și nefiind vaccinată antigripal.

Așadar, de la debutul sezonului 2017-2018, au murit 104 de persoane din cauza virusului gripal.

„Din păcate, aşa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva şi am mai spus că nu Ministerul Sănătăţii declanşează epidemia, ci specialiştii. Specialiştii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulaţie mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare”, afirma ministrul Sănătăţii, săptămâna trecută, citată de Mediafax.

De asemenea, INSP precizează că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în Bucureşti, judeţul Braşov şi judeţul Sibiu, cu menţinerea răspândirii în regiunea de centru şi cu focare locale şi cazuri sporadice în unele judeţe. Totuși, numărul cazurilor de gripă a crescut alarmant în București, Iași și Constanța, acolo unde sunt zonele de focar.

Până la dată de 11 martie a.c. au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Cu toate acestea, există și o pastilă care te vindecă de gripă… într-o singură zi.CITEȘTE ȘI… Anchetatorii au pus sechestru pe casa și mașina polițistului pedofil Eugen Stan. E de așteptat ca victimele să ceară despăgubiri.

 

Close
Închide
  Close