Salată de fasole albă și roșii uscate

Rețete de post de la Nicolai Tand. Pline de savoare și ușor de făcut

Ingrediente: 300 g fasole boabe (fiartă sau din conservă), 100 g roșii uscate, o mână de rucola, o jumătate de ceapă roșie, focaccia cu măsline, ulei de măsline, sare de Himalaya, piper, mărar, o legătură de ceapă verde.

Preparare: se taie ceapa în cubulețe de 2/2 cm, iar roșiile în cubulețe puțin mai mari, apoi se pun într-un castron și se adaugă fasolea și rucola. Se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline și se presară mărar tocat fin. Se servește cu crutoane făcute din focaccia cu măsline.

Zacuscă à la Maramu cu ciuperci

Rețete de post de la Nicolai Tand. Pline de savoare și ușor de făcut

Ingrediente: 5 kg ciuperci, 3 kg vinete, 3 kg gogoșari (se pot folosi și ardei capia), 2 kg ceapă, 1 kg morcovi, 2 kg roșii, 400 g bulion, 1 litru de ulei, foi de dafin, sare, piper.

Preparare: se călește ceapa tocată, se pun morcovii și se călesc și ei bine. Se adaugă ardeiul copt în prealabil, vinetele coapte și, la final, roșiile și bulionul. Se pun sare și piper după gust, plus câteva foi de dafin. Se lasă pe foc molcolm cât e nevoie, fără grabă, în tihnă. Ciupercile se fierb, se dau prin mașina de tocat și se adaugă în zacuscă la final.

Pacienta care a adus speranța și i-a uimit pe medici: după 80 de zile în care a fost intubată și ventilată mecanic, acum respiră singură
Recomandări
Pacienta care a adus speranța și i-a uimit pe medici: după 80 de zile în care a fost intubată și ventilată mecanic, acum respiră singură

Daca vrei sa tii post, vezi aici niste retete de post manastiresti!

Tartă cu roșii

Rețete de post de la Nicolai Tand. Pline de savoare și ușor de făcut

Ingrediente: foitaj, două roșii potrivite ca mărime, ceapă, ulei de măsline, oregano, sare, piper.

Preparare: de încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă roșiile tăiate bucăți și se lasă să se pătrundă puțin, la foc mic, după care se pune ceapa tocată, oregano, sare și piper. Se mai lasă puțin, să se călească și ceapa, apoi se ia de pe foc, se scurge și se pune în formă de tartă. Deasupra se așază foitajul. Se bagă la cuptor și se ține cam 12 minute, la 180 de grade Celsius. Când e gata, se răstoarnă pe farfurie.


Horia Vîrlan ne învață ce să gătim în post. Trei dintre rețetele preferate ale celebrului bucătar

Pentru ea a divorţat Walter Zenga în trecut: „Și-a părăsit soția ca să fie cu mine!”
PARTENERI - GSP.RO
Pentru ea a divorţat Walter Zenga în trecut: „Și-a părăsit soția ca să fie cu mine!”
BOMBĂ! Împăcarea anului în showbiz-ul românesc. Alin Oprea i-a șocat pe toți! Toți sunt fără cuvinte
PARTENERI - PLAYTECH
BOMBĂ! Împăcarea anului în showbiz-ul românesc. Alin Oprea i-a șocat pe toți! Toți sunt fără cuvinte
Horoscop 23 octombrie 2020. Taurii trebuie să fie mai rezervați decât de obicei și să vorbească mai puțin
HOROSCOP
Horoscop 23 octombrie 2020. Taurii trebuie să fie mai rezervați decât de obicei și să vorbească mai puțin
Ce se întâmplă dacă trecem de 7.000 de cazuri pe zi! Anunţul lui Iohannis
Știrileprotv.ro
Ce se întâmplă dacă trecem de 7.000 de cazuri pe zi! Anunţul lui Iohannis
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Oroarea petrecută în timp ce atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Telekomsport
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Oroarea petrecută în timp ce atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii