Tocmai s-a stins din viaţă tatăl meu. Nu a merit acest final. A plecat dintre noi una dintre cele mai bune, curajoase şi muncitoare persoane. Familia şi clubul Real Madrid au fost marile pasiuni ale lui. Odihneşte-te în pace.

Fiul lui Lorenzo Sanz Mancebo, Fernando:

Potrivit ”As”, Sanz a încetat din viață sâmbătă seară. După ce a contractat o infecție cu Covid-19, insuficienţa renală i-a fost fatală, au anunțat medicii care l-au tratat.

În ultimele ore din viaţă, fostul preşedinte al lui Real Madrid a fost intubat şi sedat.

Sanz fusese internat marţi, 17 martie, iar starea fostului preşedinte al “galacticilor” s-a înrăutăţit de la o zi la alta: a acuzat probleme respiratorii şi a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost unul pozitiv.

Lumea fotbalului îl plânge pe fostul președinte.

Considerat părintele termenului de ”galactic”, grație transferurilor pe care le-a făcut pentru clubul ”blanco”, Lorenzo Sanz a fost preşedintele lui Real între 26 noiembrie 1995 şi 16 iulie 2000, perioadă în care formaţia de pe “Santiago Bernabeu” a câştigat de două ori trofeul Ligii Campionilor (1998 şi 2000).

Cele mai importante transferuri în epoca Sanz

  • Predrag Mijatovici, de la Valencia pentru suma de 1,5 milioane de pesetas, o cifră mare la acea vreme.
  • Roberto Carlos, brazilianul care avea să devină o legendă a clubului blanco., de la Inter, pentru 6 milioane de euro.
  • Davor Suker, Clarence Seedorf, Cristian Panucci, Ze Roberto, Christian Karembeu, Fernado Morientes.
  • Nicolas Anelka, de la Arsenal, pentru 30.000.000 de euro.

Pe 24 mai 2000, Real Madrid a câștigat pentru a 8-a oară Liga Campionilor în finala contra Valenciei lui Adrian Ilie la Paris, dar peste 2 luni Lorenzo Sanz a pierdut alegerile în fața lui Florentino Perez, care obținuse acordul de transfer al lui Luis Figo.

Ad placeholder

În plus față de cele două Ligii ale Campionilor, în mandatul lui Sanz, Real Madrid a mai cucerit un titlu (96/97), Cupa Intercontinentală (1998) și Supercupa Spaniei (1997).

Citeşte şi:

Doi români de la Ambasada României din Spania, infectați cu noul coronavirus

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Italia şi Spania, sub 200 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Cu peste 1.300 de oameni uciși de coronavirus, Spania se pregătește să devină următoarea Italie: ”Ce e mai rău abia urmează”

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
RECOMANDĂRI