Mergi direct la conținut »
Noi imagini de la Bruxelles: arbitrul Iordăchescu a părăsit stadionul păzit de trupe antitero! Se poate rejuca meciul Belgia - Spania? Morariu, acuzat în presa spaniolă
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Noi imagini de la Bruxelles: arbitrul Iordăchescu a părăsit stadionul păzit de trupe antitero! Se poate rejuca meciul Belgia - Spania? Morariu, acuzat în presa spaniolă

Noi imagini de la Bruxelles: arbitrul Iordăchescu a părăsit stadionul păzit de trupe antitero! Se poate rejuca meciul Belgia – Spania? Morariu, acuzat în presa spaniolă

Noi imagini de la Bruxelles: arbitrul Iordăchescu a părăsit stadionul păzit de trupe antitero! Se poate rejuca meciul Belgia - Spania?

Forurile din rugby investighează prestația arbitrului român Vlad Iordăchescu la meciul Belgia – Spania (18-10). După Rugby Europe, care a anunțat că prestația arbitrului român la meciul de la Bruxelles, va fi analizată vineri, în Polonia, cu ocazia startului CE U18, și World Rugby va investiga cazul.

Spaniolii au sesizat Rugby Europe și World Rugby după prestația lui Iordăchescu la meciul de rugby din Belgia, din Rugby Europe Internațional Championship. Arbitrul român Vlad Iordăchescu, alergat pe teren de rugbiștii spanioli.

Marți au apărut noi imagini, cu momentele în care Iordăchescu părăsește stadionul ”Micul Heysel”, păzit de forțe antitero. Înarmate până-n dinți! Video, AICI.

Conform declarațiilor martorilor, Iordăchescu a scăpat nelovit după partida Belgia – Spania.

Pe de altă parte, fostul selecţioner al Angliei, Clive Woodward, este de părere că meciul ar trebui rejucat, relatează ziarul AS. Woodward, care a condus Anglia la titlul mondial din 2003, a postat pe Twitter un mesaj în care cere World Rugby să intervină: ”Asta nu este corect şi World Rugby are dreptul să intervină şi meciul să fie rejucat”.

Într-un text publicat de revista22.es, se sugerează că președintele Rugby Europa nu va fi imparțial la verdictul de vineri. Ibericii invocă numele lui  Patrick Roben și Michel Arpaillange. Primul se ocupă cu desemnare a arbitrilor și a comisarilor, cel de-al doilea e un candidat serios al lui Octavian Morariu la viitoarele alegeri pentru șefia Rugby Europe. Curios, francezul era asociat ca prieten al federației spaniole.

”Deși solicitarea de a schimba brigada română nu a fost îndeplinită, Arpaillange și Feijoo, bosul federației iberice, glumeau și râdeau înainte ca jocul de pe Little Heysel să înceapă. O atitudine foarte diferită față de cea de la sfârșitul jocului.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

După înfrângerea ”stejarilor” cu Spania, președintele român Alin Petrache a convocat un consiliu extraordinar pentru a analiza ce s-a întâmplat. Selecționerul galez Howells a demisionat, vicepreședintele Haralambie Dumitras i-a pus la îndoială calitățile. Întrebarea este, acum, cât de mult a câștigat arbitrul român acest ultim serviciu? Se pare că este o problemă mai potrivită pentru a-l întreba Petrache decât pe alții…”, notează revista22.es, care se referă și la președintele Rugby Europe, românul Octavian Morariu.

Președintele român al Rugby Europe ar fi prins într-un conflict de interese evident din cauza prezenței sale în acționariatul unei firme offshore din Malta care comercializează drepturile TV deținute de federația pe care o conduce! Nu există, deocamdată, nicio dovadă că firma în care apare Morariu va beneficia direct de pe urma prezenței României la Cupa Mondială din 2019.

Close
Închide
  Close