MENIU CAUTĂ
18 Mar. 2018 18:09

Arbitrul român Vlad Iordăchescu, alergat pe teren de rugbiștii spanioli | VIDEO

Distribuie

Chiar dacă a pierdut cu 25-16 meciul cu Georgia, România a profitat de ce mai mare surpriză a zilei, eșecul Spaniei în fața Belgiei (10-18), iarstejarii” s-au calificat direct la Cupa Mondială din 2019, care va fi găzduită de Japonia.

Dacă meciul de la Tbilsi nu a avut istoric, georgienii dominând autoritar încleștarea cu reprezentanții noștri (care au punctat prin Andrei Rădoi – eseu în minutul 80, transformat de Florin Vlaicu; acesta a mai punctat din lovituri de pedeapsă în minutuele 9, 40 și 62), lucrurile au stat cu totul altfel la Bruxelles. Belgia a condus cu 12-0 la pauză, grație a patru lovituri de pedepasă, punând sub presiune naționala Spaniei (care învinsese România cu 22-10, cu o lună în urmă). Tot gazdele au punctat primele, în partea secundă, și tot dintr-o lovitură de pedeapsă.

Acuzat că a fragmentat jocul Spaniei

Semnalul revenirii ibericii a fost eseul lui Giboun, transformat de Peluchon (70). Patru minute mai târziu, scorul s-a strâns la 15-10, pentru că Linklater a fructificat pentru oaspeți o lovitură de pedeapsă. Numai că eseul izbăvitor, care ar fi trimis Spania la Cupa Mondială în locul României, nu a mai venit, iar învinșii l-au considerat răspunzător pe arbitrul român Vlad Iordăchescu (33 de ani), pe care l-au alergat pe teren la finalul confruntării!

Prestație polemică a arbitrului român. E ciudat că la acest meci a fost delegat el, în condițiile în care România era implicată în lupta pentru calificare', a scris cotidianul AS în cronica partidei. Mai expliciți au fost jurnaliștii de la Marca. A fragmentat jocul Spaniei în repetate rânduri, în timp ce Belgia a putut juca cursiv. Această lipsă de cursivitate a cântărit greu pe faza de construcție', este principalul reproș la adresa arbitrului Vlad Iordăchescu.

Vlad Iordăchescu a fost cel mai bun arbitru român de rugby, potrivit site-ului frr.ro. A participa la multe competiții importante, printre care Campionatul Mondial de juniori (2014), Campionatul Monndial U18 (2018) și partide din Challenge Cup.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Podul Constanța, radiografia pericolului
Loading...
Comentarii