Mergi direct la conținut »
Coeficientul UEFA s-a îmbunătăţit. Vom avea două echipe în Liga Campionilor?
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Coeficientul UEFA s-a îmbunătăţit. Vom avea două echipe în Liga Campionilor?

Coeficientul UEFA s-a îmbunătăţit. Vom avea două echipe în Liga Campionilor?

În urma rezultatelor obţinute de echipele din ţara noastră în turul II preliminar din Liga Campionilor şi Liga Europa, România a urcat pe locul 15 în ierarhia provizorie a UEFA.

Fotbalul românesc va avea în turul III preliminar al cupelor europene toate cele patru reprezentante înscrise în competiţii. În Liga Campionilor, Steaua s-a calificat după o dublă victorie cu norvegienii de la Stromsgodset (1-0 şi 2-0), iar în Liga Europa, Petrolul a trecut, tot cu două victorii (2-0 şi 3-1) de albanezii de la Flamurtari Vlora, iar CFR a reuşit să-i elimine pe sârbii de la Jagodina, pe care i-au învins cu 1-0 în deplasare, după ce remizaseră, 0-0, în Gruia. Astra Giurgiu a accest direct în turul III preliminar al Ligii Europa.

În urma acestor rezultate, România a urcat pe locul 15 în ierarhia coeficienilor UEFA, având un punctaj de 22,549. Ţara noastră a detronat de pe această poziţie Austria, care are coeficientul 22,050. Dacă îşi va păstra locul 15, România va trimite în sezonul viitor două echipe în preliminariile Ligii Campionilor.

În turul III preliminar al Ligii Campionilor, Steaua se va duela cu Aktobe, campioana Kazahstanului, iar în aceeaşi fază a Ligii Europa, Petrolul va juca împotriva cehilor de la Viktoria Plzen, Astra va înfrunta o altă formaţie din Cehia, Slovan Liberec, iar CFR Cluj va da piept cu bieloruşii de la Dinamo Minsk.  Cehia este şi ea una dintre ţările cu care România se luptă pentru locul 15.

Close
Închide
  Close