MENIU CAUTĂ
04 Dec. 2018 13:21 , de Daniel Conţescu

COSR a lansat echipa olimpică de tenis a României pentru Tokyo 2020. Dream Team cu Simona Halep în frunte

Distribuie

8 fete și 3 băieți au fost participat, astăzi, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv al României, la lansarea echipei de tenis a României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Din lotul de 12 a lipsit doar Sorana Cîrstea.

A venit chiar și Simona Halep, 27 de ani, 1 WTA la simplu, care la Rio de Janeiro 2016 a absentat de teama virusului Zika: ”Sunt onorată să fac parte din acest lot. Sper să fiu aptă și să mă calific”.


Simona Halep, într-o bluză cu mânecile rupte

Liderul WTA a fost tranșant, cerându-i public lui Horia Tecău, aflat de față, să-i fie partener la dublu mixt, la întrecerea de peste doi ani. Vicecampionatul olimpic din Brazilia, performanță atinsă alături de Florin Mergea (finală cedată la cuplul Nadal – M. Lopez), a acceptat pe loc provocarea.

Același Tecău i-a spus lui Mihai Covaliu, șeful COSR, că este unul dintre modelele lui, adăugând: ”La Olimpiadă este o atmosferă pe care n-o poți întâlni la niciun alt turneu”.


Ceasul lui Marius Copil

Begu, cu antrenor nou, Buzărnescu are PR

Ana Bogdan a venit cu antrenorul Andrei Mlendea. ”Să facem istorie împreună”, a fost îndemnul fetei din Sinaia. Nedezlipită de Halep, Irina Begu are un nou antrenor. Lucrează, mai nou, cu Adrian Marcu, cel care a colaborat cu Halep, în 2013. Și Mihaela Buzărnescu a făcut o schimbare. Și-a tras echipă de PR.

Alexandra Dulgheru, mereu jucăușă și cu zâmbetul pe buze, este în convalescență, după o operație la genunchi. Accidentarea a scos-o din circuit pentru prima jumătate a anului viitor.”Piti” i-a provocat pe Copil și pe Mergea să-i devină partener la dublu mixt. Este însă greu de crezut că ”Piti” se va califica la Tokyo. Și Monica Niculescu se bucură că Olimpiada nu este anul viitor: ”Am ieșit din clasament. Sunt pe 100!”.

”Olimpiada ar fi unul dintre cele două visuri ale mele”, a precizat Mihaela Buzărnescu, a doua jucătoare a României, după Halep.

Așteptate cu produse de post

George Cosac, președintele unei federații care nu primește finanțare de la MTS și care este sub asediul instanțelor de judecată, din pricina problemelor de legea, le-a cerut celor de la COSR un buget de 4 milioane de euro, pentru a le asigura sportiviilor din lotul pentru Tokyo pregărirea în 22-25 de turnee. Visul federalilor este să aducă 3 medalii de la Tokyo, dar de garantat o fac doar pentru una. 

La JO de la Rio, sportivii au început pregătirea cu 10 luni înainte de competiție. Mergea și Tecău au primit atunci câte 25.000 de euro. ”Era o investiție pe care nu puteam s-o fac tot timpul, cu antrenor, preparator fizic, fizioterapeut la fiecare turneu”, a admis Tecău.

După conferința de presă de azi, fetele și-au făcut selfie-uri și au glumit. Organizatorii conferinței de presă le-au așteptat pe sportive și pe antrenorii lor cu dulciuri de post. Simona, venită cu o bluză cu mâneci rupte, nu s-a dedulcit la produse. Au făcut-o federalii și tehnicienii.

Echipa României pentru Tokyo 2020

Simona Halep (27): 1 WTA la simplu, 158 WTA la dublu
Mihaela Buzărnescu (30): 24 WTA; 24 WTA
Irina Begu (28): 67 WTA; 23 WTA
Ana Bogdan (26): 76 WTA; 377 WTA
Sorana Cîrstea (28): 85 WTA; 93 WTA
Monica Niculescu (31): 100 WTA; 47 WTA
Alexandra Dulgheru (29): 147 WTA; –
Irina Bara (23): 158 WTA; 76 WTA
Raluca Olaru (29): – ; 44 WTA
Marius Copil (28): – 60 ATP; 1.019 ATP
Florin Mergea (33): – ; 576 ATP
Horia Tecău (33): – ; 27 ATP

Condiții de calificare la JO

@ clasament între primii 50 de jucători / jucătoare din lume;
@ 3 prezențe în echipele de Fed Cup / Cupa Davis, în ultimii doi ani;
@ fiecare țară are voie să alinieze doar câte patru sportivi;

Citește mai multe despre Simona Halep pe Libertatea.

Comentarii