Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Federația Română de Tenis, sub asediul instanțelor de judecată. Cea mai importantă federație din România, tot fără finanțare
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > EXCLUSIV / Federația Română de Tenis, sub asediul instanțelor de judecată. Cea mai importantă federație din România, tot fără finanțare

EXCLUSIV / Federația Română de Tenis, sub asediul instanțelor de judecată. Cea mai importantă federație din România, tot fără finanțare

La Tribunalul București a avut loc, ieri, încă un termen în dosarul înscrierii mandatelor conducerii FRT, în frunte cu președintele George Cosac. Instanța a decis o nouă amânare, pentru două săptămâni.

De Daniel Conțescu,

Situația federației care dă lumii sportului liderul WTA, Simona Halep, este dificilă. Având probleme de legalitate, FRT nu primește bani de la buget, adică de la MTS, iar pe rol există mai multe procese, ajunse în diverse stadii.

Pe lângă procesul privind înscrierea mandatelor, luni, 19 noiembrie va avea loc un nou termen în dosarul privind anularea Adunării Generale în care a a fost aleasă noua conducere a federației de profil (alegerile au avut loc pe 19 noiembrie 2017). Adversarii lui Cosac consideră respectiva Adunare Generală ca fiind ilegală. Și MTS este parte în procesul împotriva FRT.

Deja, ultimele trei Adunări Generale ale FRT au fost desființate de către Curtea de Apel București. Ministerul tergiversează aplicarea deciziilor definitive și irevocabile dictate de instanță. Una dintre prevederi vizează un contract de finanțare semnat între minister și federație. Prin anularea Adunării invocate, MTS ar trebui să se îndrepte împotriva FRT, pentru a cere înapoi banii dați în 2016, prin acea înțelegere. ”Sunt bani publici, circa un milion de euro, care trebuie recuperați de stat”, acuză rivalii lui Cosac, printre care se numără și tatăl Mihaelei Buzărnescu.

Au voie să folosească stema României?

Atacurile împotriva FRT se vor intensifica, în perioada următoare. Antrenorul Marius Vecerdea, cel care conduce falanga anti-Cosac și patron al clubului Pamira din Sibiu, vrea să meargă mai departe. Va deschide un proces împotriva folosirii de către FR Tenis a terenurilor din incinta Centrului Național (închirierea unei ore de tenis în balon costă 80 de lei), dar și a exploatării numelui, a stemei și a steagului României!

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

”Există o lege specială, pentru așa ceva. Federația trebuie să ia avize de la Guvern, pentru folosirea acestor simboluri. Cei care conduc acum federația n-au luat acele avize la competiții precum Fed Cup sau la Cupa Davis. Nu poți tăia bilele de capul tău, așa cum face acum federația”, susține Vecerdea. România va evolua, pe 9 și pe 10 februarie, la Ostrava, în Fed Cup – primul tur al Grupei Mondiale, iar numele, stema și steagul vor apărea pe afișul evenimentului.  

”La fel este și situația la fotbal. Nici Burleanu nu și-a înscris mandatul la tribunal”, menționează același Vecerdea, care conduce în instanțe o revoluție care ar putea avea efecte asupra mai multor federații, unde președinții au fost aleși folosindu-se de cluburi-căpușă, înființate peste noapte, doar pentru alegeri. Un astfel de caz există la FRF, unde echipe de juniori au început să se desființeze, la 6 luni de la terminarea alegerilor.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

În plan politic, lupta Cosac – Vecerdea este disputa Dragnea – Iohannis. În timp ce președintele FR Tenis joacă tenis cu șeful partidului de guvernământ, patronul clubului Pamira este antrenorul și finul președintelui țării.
Federația Română de Tenis a pierdut un proces
George Cosac

Marius Vecerdea FOTO: Facebook

Marius Vecerdea FOTO: Facebook

Libertatea este așteptarea unui punct de vedere de la Federația Română de Tenis. Îl vom consemna de îndată ce-l vom primi.

Citește și:

Tatăl Mihaelei Buzărnescu este supărat pe conducerea FR de Tenis: ”Am semne de întrebare despre activitatea președintelui George Cosac” | VIDEO

FRF, chemată în instanță, pentru restabilirea ordinii de Drept. Cine este inițiatorul proceselor

România – Canada, 10-11 februarie, Grupa Mondială II a Fed Cup. Finanțare refuzată de MTS, dar acceptată de Primăriile Cluj și Neamț. În Moldova se deschide anchetă / VIDEO

Federația Română de Tenis a exclus 122 de cluburi. ”Este un abuz inimaginabil”. Scandal uriaș la cea mai tare federație a României / EXCLUSIV

Cu cine joacă tenis oamenii care se luptă pentru șefia FR de Tenis

Close
Închide
  Close