Mergi direct la conținut »
Surpriză de proporții: CSA Steaua, în locul lui Juventus București în Liga 2!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Surpriză de proporții: CSA Steaua, în locul lui Juventus București în Liga 2!

Surpriză de proporții: CSA Steaua, în locul lui Juventus București în Liga 2!

Surpriză de proporții: CSA Steaua, în locul lui Juventus București în Liga 2! În ciuda faptului că echipa militară a fost umilită de Academia Rapid în Liga 4 București (un egal și trei eșecuri, a pierdut play-off-ul și Supercupa), Marius Lăcătuș și compania mai speră la vremuri mai bune.

Cum Juventus București, formația care tocmai a retrogradat din L1, nu se va mai înscrie în Liga 2 (probabil nici în L3), CSA Steaua ar dori să joace în eșalonul secund pe locul formației din Colentina.

Legal, vânzările de loc, cumpărările, substituirile, schimbarea locului în care, nu se mai pot face. Sau se pot face, dar cu girul FRF.

Cum va arăta Liga 2 în sezonul 2018-2019. Petrolul, U Cluj, Farul, dar și surprize mari: FK Csikszereda, Saelele lui Dragnea și Brașovul! Cum se promovează

De ”poziția” vacantă a lui Juventus se arată interesate și Voința Tr. Măgurele și CSM Școlar Reșița (ambele L3).

Conform regulamentului actual, dacă Juventus nu se va înscrie în L2, va fi invitată în eșalon prima echipă care a retrogradat din L2 (Metaloglobus).

Echipele care ar trebui să se alinieze la startul sezonului viitor de Liga 2 sunt

ACS Poli Timișoara (retrogradată din Liga 1)
Juventus București (retrogradată din Liga 1)
AFC Chindia Târgoviște
FC Argeș
CS Afumați
FC Academica Clinceni
ASU Politehnica Timișoara
Luceafărul Oradea
CS Mioveni
Sportul Snagov
Ripensia Timișoara
UTA Arad
CS Balotești
Pandurii Târgu Jiu
Dacia Unirea Brăila
——–
Aerostar Bacău (promovată din Liga 3)
Farul Constanța (promovată din Liga 3)
Petrolul Ploiești (promovată din Liga 3)
ACS Șirineasa (promovată din Liga 3)
U Cluj (promovată din Liga 3)

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Bursa zvonurilor

  • mutarea echipei Sportul Snagov la Braşov;
  • cedarea locului de către Juventus București celor de la Voința Tr. Măgurele (L3; fostă Salelele, club despre care se spune că e susținut de fiul lui Liviu Dragnea) sau celor de la CSM Școlar Reşiţa (L3); Juve ar urma să se înscrie în L3;
  • cedarea locului de către Luceafărul Oradea celor din FK Miercurea Ciuc Csikszereda
  • “transformarea” formaţiei din Şirineasa în… Jiul Petroşani.
FRF a aprobat calendarul competițional pentru noul sezon al Ligii 2, campionatul urmând să înceapă în weekendul 4-5 august, în anul 2018 fiind programat să se joace 21 de etape (ultima rundă din acest an va avea loc în 8-9 decembrie, practic urmând să se dispute în 2018 şi două etape din retur). Liga 2 se va relua în 23-24 februarie 2019 și va avea programată ultima etapă, cea cu numărul 38, în weekendul 1-2 iunie 2019.
Miercuri a circulat chiar informația că CSA Steaua ar fi solicitat FRF să promoveze direct în L3, dar informația n-a fost confirmată.

Cert e că Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua, a depus miercuri, 13 iunie, un memoriu oficial la Federația Română de Fotbal prin care a cerut amânarea ”barajului” pentru promovarea în Liga 3, dintre Academia Rapid și AS Singureni. Talpan consideră în continuare că cei de la Rapid au încălcat regulamentele când i-au legitimat pe cei cinci fotbaliști, Ionuț Voicu, Vasile Maftei, Daniel Niculae, Marian Vlada și Petre Goge. Reprezentantul Armatei acuză că trecerea activităţii de la Academia Rapid pe SC FC R SA, aprobată de AMFB, încalcă prevederile Codului Civil.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

”AMFB a aprobat într-un Comitet Executiv invalid juridic, conform Extrasului din Registrul Special al Judecătoriei Sectorului 6 (anexa nr. 1) transformarea AS Academia Rapid Asociaţie fără personalitate juridică în SC FC R SA lucru total interzis conform prevederilor Codului Civil. În aceste condiţii vă aducem la cunoştinţă că în afară de Regulamentul Sportiv care nu permite omologarea rezultatului unui joc atâta timp cât NU există o decizie definitivă a comisiilor sportive SE ÎNCALCĂ ÎN MOD GRAV prevederile legale din Codul Civil, motiv pentru care CSA Steaua se va adresa autorităţilor competente ale Statului Român fiind vorba dincolo de orice dubiu de un abuz şi de nerespectarea legii, cu consecinţe deosebit de grave (…)”, scrie în notificarea depusă de Talpan la FRF, potrivit prosport.ro.

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale
Recomandări

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale

Există în final şi o ameninţare explicită cu procese în instanţele civile: ”NOTIFICĂM Federaţia Română de Fotbal că, în cazul în care veţi programa jocul de baraj la care să participe AS Academia Rapid, veţi încălca în mod abuziv prevederile statutare, regulamentare şi legale, vom fi obligaţi să ne adresăm instituţiilor abilitate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple (…).”

Până la soluţionarea litigiului, Talpan cere neprogramarea partidei dintre Rapid şi campioana judeţului Giurgiu, AS Singureni. Joi, 14 iunie, de la ora 18.00, urmează să se judece recursul făcut de CS Steaua la Comisia de Apel a AMFB.

CSA Steaua a luat primele măsuri după sezonul dezastruos! L-au dat afară!

Close
Închide
  Close