De Daniel Conțescu,

Irina Begu (40 WTA) a obținut biletele pentru turul secund după o prestație epică, în partida Ekaterina Makarova (Rusia, 33 WTA) 3-6, 6-4, 8-6. Asta după ce, în setul doi, a revenit de la 0-4, iar în decisiv, de la 2-5, ajutată de faptul că meciul a fost întrerupt din pricina ploii.

Când se află în țară, Irina, semifinalistă în proba de simplu la Shenzen și câștigătoare la dublu alături de Simona Halep, se pregătește pe terenurile din incinta Federației Române de Tenis. Astă-vară, sportiva a fost surprinsă venind la antrenamente cu un Audi nou-nouț. Bolidul are inițialele jucătoarei (YCB).

Irina Begu nu este însă la prima ispravă de genul celei de la Australian Open. Ea a reușit la Miami, în martie 2016, o altă revenire istorică, învingând-o pe Sabine Lisicki, 6-4, 1-6, 7-6, după ce aceasta conducea cu 5-0 în setul decisiv. Românca s-a calificat atunci, glorios, în optimile de finală. La final, a povestit cum și-a construit revenirea.

“Cred că am mai câștigat o dată de la 1-5, însă de la 0-5 nu cred. Cei de pe margine au trăit mult mai intens. Am scăpat meciul din mână în setul al doilea, când am avut, dacă nu mă înșel, o minge sau două de break la 1-1, să fac eu 2-1. Și acolo m-am înmuiat puțin, aș fi vrut să fiu puțin mai atentă acolo”, a declarat Irina.

“Îmi doream foarte mult să îmi iau serviciul la 0-5 și după, s-au legat. La 1-5, game-ul acela a durat, dacă nu mă înșel, 7-8 minute. A fost foarte strâns și am zis că vreau să lupt pentru fiecare punct. Dacă pierd meciul, să nu-l pierd pe mâna mea. Să o las pe ea să câștige, dacă poate. Cam asta a fost în capul meu, mi-am dorit foarte mult să lupt”, a mai zis sportiva.

 

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre