Lucrurile devin serioase pentru Daniel Chiriță, 43 de ani, încă jucător activ.

De cum a început 2018, ”Chiru” a intrat la antrenamente, în sala de … box. Fostul fundaș dreapta de la Petrolul și Rapid a decis: vrea să înceapă o carieră în ring!

Împreuna cu fiul său Alex (CFR Cluj), încă în recuperare după o accidentare gravă, Chiriță ia lecții de bătaie de la un campion mondial la kick-boxing.

Și fostul star al lui Manchester United, Rio Ferdinand, se pregătește pentru debutul în box. Iar ploieșteanul ar vrea să ia legătura cu stoperul britanic pentru a parafa un meci!

Câștigător al Cupei României cu Petrolul Ploiești în 1995 și campion cu Rapid (1999; aici a mai cucerit o Cupă și o Supercupă), Daniel Chiriță a mai evoluat la Universitatea Craiova, FC Național, UTA, Zenit St. Petersburg (Rusia), Șahtior (campion, 2003, Metalist Harkov și Stal Alcevsk (Ucraina).

 

Rio Ferdinand, fostul căpitan al lui Manchester United, 39 de ani, 81 de selecţii în naţionala Angliei şi 455 de meciuri disputate pentru Manchester United, a dezvăluit că boxul l-a ajutat foarte mult să treacă peste pierderea soţiei sale, Rebbeca Ellison, care a decedat în 2015, în urma unui cancer la sân. Ferdinand a convins Federaţia britanică de box să-i acorde o licenţă.

Dacă va reuşi în demersul său, fostul fundaş va deveni primul fotbalist reconvertit în boxer, după Curtis Woodhouse, fostul golgheter al lui Sheffield Wednesday, devenit campion al Marii Britanii la categoria grea-uşoară, în 2012.

Rio Ferdinand a cucerit 14 trofee cu Manchester United: Liga Campionilor, Mondialul cluburilor, şase titluri, două Cupe ale Ligii şi patru Supercupe ale Angliei.

Citiți și Daniel Chiriță și-a arătat mușchii pentru o revistă de profil. Fostul campion al României mai joacă la 42 de ani

Pe ce loc a terminat naționala artiștilor fotbaliști la Campionatul Mondial – Moscova Art Football 2017. Temișan, Enache și Kamara au impresionat prin muzica lor / FOTO