Mergi direct la conținut »
Diego Simeone a devenit antrenorul cu cele mai multe trofee din istoria lui Atletico Madrid
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Diego Simeone a devenit antrenorul cu cele mai multe trofee din istoria lui Atletico Madrid

Diego Simeone a devenit antrenorul cu cele mai multe trofee din istoria lui Atletico Madrid

Atletico Madrid a câștigat miercuri Supercupa Europei, după ce a învins-o în finala de la Tallinn (Estonia) pe marea rivală Real Madrid cu 4-2, după prelungiri. A fost al șaptelea trofeu câștigat de Atletico în mandatul lui Diego Simeone, record pentru un antrenor al acestui club.

Șapte ani, șapte trofee: acesta este bilanțul remarcabil al tehnicianului argentinian pe banca roș-albilor. Numit principal la Atletico în 2011, fostul mijlocaș defensiv Diego Simeone și-a pus imediat amprenta pe jocul echipei, caracterizat de o apărare “beton” și de contraatacuri letale.

Succesul a venit la fel de repede, Atletico cucerind primul trofeu în 2012 (Liga Europa, după 3-0 cu Athletic Bilbao, în finala de pe Arena Națională din București). Au urmat Supercupa Europei (2012), Cupa Spaniei (2013), LaLiga (2014), Supercupa Spaniei (2014), o nouă Liga Europa (2018), iar acum, a doua Supercupă a Europei.

Cel mai recent triumf este, probabil, și cel mai dulce, întrucât a fost obținut în fața marii rivale din Madrid, adversarul care i-a învins de două ori pe “atleții” lui Simeone în finala Ligii Campionilor (2014, 2016).

Cu șapte titluri la activ, Diego Simeone a devenit antrenorul cu cel mai mare succes din istoria lui Atletico Madrid, depășindu-l pe Luis Aragones. Acesta a câștigat LaLiga (1977), Cupa Spaniei (1976, 1985, 1992), Supercupa Spaniei (1985) și Cupa Intercontinentală (1974).

Real, la prima finală internațională pierdută în acest secol

Dacă Simeone și ai lui au de ce să fie mulțumiți, Real Madrid a început cu stângul în mandatul noului antrenor, Julen Lopetegui. “Albii” au pierdut primul meci oficial al sezonului, prima partidă importantă disputată după despărțirea de superstarul Cristiano Ronaldo (cedat la Juventus) și de Zinedine Zidane, tehnicianul căruia i se datorează câștigarea ultimelor trei ediții ale Ligii Campionilor.

De altfel, Supercupa Europei de la Tallinn este prima finală internațională pierdută de Real Madrid în acest secol! Ultimul eșec al “albilor” într-un astfel de meci datează din 2000 (1-2 cu Boca Juniors, în Cupa Intercontinentală). De atunci, Real a mai disputat cinci finale de Liga Campionilor, patru de Mondial al Cluburilor și patru Supercupe ale Europei, câștigându-le pe toate!

Close
Închide
  Close