De Ana Hațeg,

Novak Djokovic a lansat un apel către toți jucătorii de tenis de top să contribuie la un fond destinat sprijinirii jucătorilor mai slab cotați, pentru care anularea turneelor din cauza crizei COVID reprezintă o lovitură financiară majoră.

Novak Djokovic

Dominic Thiem, al treilea cel mai bun jucător din lume, conform clasamentului ATP, a anunțat că nu susține inițiativa. Explicația lui?

Niciun tenismen nu moare de foame, nici măcar cei slab cotați. Donațiile trebuie să meargă în altă parte, către organizațiile și oameni care chiar au nevoie de acești bani pentru a supraviețui.

Dominic Thiem:

Thiem, 26 de ani, n-a câștigat încep niciun turneu de grand slam, însă a reușit să ajungă în trei finale – cea mai recentă fiind finala Australian Open, pe care a pierdut-o chiar în fața lui Djokovic.

Jucătorul austriac ar fi strâns o avere de 24 de milioane de dolari din tenis, conform ATP, citată de CNN.

Spre deosebire de Thiem, numerele 2 și 4 ATP, Rafael Nadal, respectiv Roger Federer, au anunțat că susțin inițiativa lui Djokovic.

Primul strigăt de ajutor

La începutul perioadei de carantină impusă de pandemie, tenismena georgiană Sofia Shapatava a mărturisit pentru CNN că are probleme financiare din cauza crizei COVID.

Sofia Shapatava

Jucătoarea de 31 de ani, locul 375 în lume, a inițiat o petiție online prin care cere ajutorul Federației Internaționale de Tenis pentru ea și toți ceilalți jucători care întâmpină greutăți.

Sunt mulți jucători care nu mai fac față cheltuielilor. Unii mi-au mărturisit că nici chiria pe luna viitoare nu mai au cum s-o plătească. Sper ca petiția noastră să nu treacă neluată în seamă.

Sofia Shapatava:

Foto: EPA

Citeşte şi:

Președintele Iohannis recunoaște că a folosit ca argument pentru nedeschiderea școlilor nu ce s-ar fi întâmplat în Franța, cum a spus ieri, ci ”un studiu”

Când vom avea un vaccin pentru COVID-19. Bill Gates, despre posibilitatea producerii unui ser anul acesta

Firea apare la televiziuni și anunță cumpărarea ”unui computer tomograf care face sute de teste COVID pe zi”. Medicii sunt uluiți

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare