De Daniel Conțescu,

ACTUALIZARE 13.50. Contactat de ”Libertatea”, primarul urbei moldave, Dragoș Chitic, părea confuz: ”N-au ajuns la noi astfel de informații, cum că federația de tenis ar avea probleme cu aplicarea legii. Vom analiza sesizarea dumneavoastră, o vom da mai departe, la Departamentul Juridic. Nu vrem să avem probleme. Noi sponsorizăm cu 50.000 de lei, iar Consiliul Județean – cu 120.000 de lei, un eveniment de interes național. Am sponsorizat și federația de fotbal…”. 

În acest timp, pregătirile sunt în toi, la Piatra-Neamț. ”Vicele” federației, Răzvan Itu, pune la punct împreună cu Romeo Stoica, antrenor de tenis la clubul Condor Piatra-Neamț, suprafața de joc. În imaginea de jos, în centru apare și edilul-șef Chitic, iar în dreapta este Răzvan Itu, ”mâna dreaptă” a lui George Cosac. Cel din stânga este Romeo Stoica.

La începutul antrenamentului de azi al echipei de Cupa Davis a României, primarul Dragoș Chitic le-a urat succes tenismenilor români, la meciul din acest weekend împotriva Luxemburgului. Moldoveanul a primit azi și o veste proastă. Dragos Victor Chitic, primarul liberal din Piatra Neamt, a fost trimis în judecată de DNA, împreună cu alte persoane, într-un dosar privind un schimb de terenuri prin care municipiul ar fi fost prejudiciat cu aproape 1,1 milioane lei.

”Piatra-Neamț este în această săptămână capitala tenisului masculin românesc. În calitate de primar al acestui oraș, voi sprijini orice competiție care pune in valoare infrastructura sportivă locală, promovează orașul nostru și oferă pietrenilor posibilitatea de a asista la evenimente sportive de cel mai înalt nivel. Doresc succes tenismenilor români și vă invit în acest weekend la Sala Polivalentă să ii susținem împreună” a declarat primarul Dragoș Chitic, potrivit presei locale.

Meciurile dintre echipa României și cea a Luxemburgului vor avea loc sâmbătă și duminică începând cu ora 12.00, la Sala Polivalentă. Biletele se pot achiziționa online pe www.bilete.ro/cupa-davis/sau se pot cumpăra bilete direct de la Casa de Bilete a Sălii Polivalente zilnic, între orele 10:3015:30 şi de la Shopping City Piatra-Neamț, între orele 16:0021:00.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

Unul dintre sponsorii acțiunii este Țiriac Auto, care pune la dispoziție mașini marca Mercedes pentru transportul oficialilor.

Facebook: Romeo Stoica

ACTUALIZARE 11.07. Primăria Cluj a oferit redacției un răspuns care nu lămurește problema legalității acestei sponsorizări, ci face trimitere către informații de ordin tehnic, anume hotărârea Consiliului local Cluj care aprobă alocarea sumei de 299.000 de lei pentru organizarea partidei cu Canada. Îl publicăm integral:

”In raspuns la solicitarea dumneavoastra va transmitem faptul ca prin Hotararea Consiliului Local Cluj-Napoca nr. 26/2018 privind aprobarea cheltuielilor pentru organizarea în municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, a meciului de tenis contand pentru primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, februarie 2018, s-a alocat suma de 299.000 lei.

HCL 26/2018 – https://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/26(34).pdf

proiect, referat si acord de colaborare – https://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/28(33).pdf

Documentele pot fi consultate pe site-ul primariaclujnapoca.ro sectiunea Consiliul local/Hotarari de consiliu Local  respectiv proiecte”.

George Cosac nu are drept de semnătură, nefiind validat. Totuși, apare în protocol dintre instituții.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia
Recomandări

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia

 

Având probleme juridice uriașe, fără finanțare din partea MTS, Federația Română de Tenis a fost silită ”să se descurce” pe cont propriu. Și a convins, nu se știe cum (sau se știe, având în vedere că președintele George Cosac este partenerul de tenis al liderului pesedist Liviu Dragnea), două primării importante din România, ca să-i sponsorizeze acțiunile.

Guvernul a decis să taie finanțările din bani publici la federațiile la care a găsit nereguli, printre care și cea din tenis, for care nu are o conducere recunoscută de tribunal, dar există alte instituții ale statului care susțin, tot din bani publici, organizarea unor evenimente internaționale, dar ”puse în scenă” de forul de la București.

Spre exemplu, meciul de Fed Cup cu Canada (10-11 februarie), unde a fost convocată și Simona Halep, dar și partida cu Luxemburg, din Cupa Davis, de pe 3-4 februarie. Evenimentele au primit sponsorizări importante de la Primăria Cluj, respectiv Primăria Piatra-Neamț.

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

Oficialii din inima Ardealului participă cu 65.000 de euro din bugetul local, pentru organizarea jocului cu Canada

Rivalii lui George Cosac acuză că șeful federației se bagă în alt bucluc, de parcă n-ar fi fost de ajuns cele de natură juridică. ”Dacă vine acum Curtea de Conturi, nu-l văd bine pe Cosac. Nu știu cum federația poate primi bani de la Primăria Clujului, pentru meciul cu Canada, având problemele actuale”, declara deunăzi Constantin Stănescu, fostul cenzor al federației din perioada 2001-2005, acum instructor la Tenis Club Triumf Craiova.

”Libertatea” a solicitat punctul de vedere al celor două primării implicate și îl va publica, atunci când îl va primi.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare