Mergi direct la conținut »
Gheorghe Voinea a murit. Era portarul care apărase mai multe penalty-uri într-un singur meci decât Duckadam! Povestea unei partide de pomină
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Gheorghe Voinea a murit. Era portarul care apărase mai multe penalty-uri într-un singur meci decât Duckadam! Povestea unei partide de pomină

Gheorghe Voinea a murit. Era portarul care apărase mai multe penalty-uri într-un singur meci decât Duckadam! Povestea unei partide de pomină.

Gheorghe Voinea avea 65 de ani și a fost unul dintre portarii foarte buni din campionatul României în anii 80. 

A jucat la SC Bacău, CS Târgoviște, unde i-a urmat celebrului Narcis Coman, Petrolul Ploiești etc.

Gheorghe Voinea a fost un excelent portar lapenalty-uri. El apăra frecvent șuturile de la 11 metri și, de multe ori, marca de la 11 metri!

Una dintre echipele care i-a căzut „victimă” a fost Poiana Câmpina, la un meci pierdut la Târgoviște, în toamna anului 1980, cu scorul de 6-0.

Unul dintre goluri a fost marcat de Gheorghe Voinea, din penalty, deși pe teren se mai afla atunci și Nicolae Dobrin, care ar fi putut executa. 

Gheorghe Voinea a murit. A apărat 5 penalty-uri într-un joc! Ionașcu nu l-a putut învinge de trei ori

Meciul de referință al carierei lui Gheorghe Voinea a fost un CS Târgoviște – FC Olt, din șaisprezecimile Cupei României.

Partida din Trivale s-a desfășurat pe 2 decembrie 1981. Echipa a cărei eminență cenușie era Vasile ”Lică” Bărbulescu,  a fost eliminată la lovituri de departajare de CS Târgoviste (0-0 după 120 de minute, 7-8 la loviturile de departajare) de formația pregătită de Emeric Ienei, fără marele Nicolae Dobrin pe teren, bolnav, la acel meci (Dobrin a venit la meci și a fost aplaudat, Halagian, care adusese titlul în Trivale, în 1979, a fost huiduit).

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Gheorghe Voinea a apărat execuțiile lui Onuțan, Petre Petre și Ionașcu. Ultimul a executat de trei ori, fiindcă arbitrul Venus Ciocâlteu, care trăgea cu echipa din satul lui Nicolae Ceaușescu, voia să-i ajute pe olteni și invoca mereu faptul că portarul se mișca pe linia porții.

După ce Ionașcu a ratat și a treia oară, Venus Ciocâlteu a decis rexecutarea, dar antrenorul Florin Halagian i-a transmis să pună capăt meciului: „Haide, domne, că acesta până dimineață nu dă gol!”.

Gheorghe Voinea

Gheorghe Voinea era stabilit în Irlanda, unde a și murit. Tot în zonă a murit și Sorin Condurache, alt fost jucător de la Bacău.


CITEȘTE ȘI: 

L-am găsit pe Voinea, portarul care a apărat cinci penalty-uri într-un meci de Cupă, în 1981! ”Eu l-am făcut mare pe Duckadam”

Dan Ionașcu, fundașul care a ratat trei penalty-uri într-un meci, e șef la FC Argeș 1953, echipa fanilor: ”Portarul a făcut minuni, noi am ratat dintr-un metru”

Close
Închide
  Close