Mergi direct la conținut »
Simona Halep a învins-o categoric pe revelația momentului, Cori Gauff, și este în sferturi la Wimbledon!
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Simona Halep a învins-o categoric pe revelația momentului, Cori Gauff, și este în sferturi la Wimbledon!

Simona Halep a învins-o categoric pe revelația momentului, Cori Gauff, și este în sferturi la Wimbledon!

Simona Halep (7 WTA, 27 de ani) a trecut de americanca Cori Gauff (313 WTA, 15 ani), scor 6-3, 6-3, și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2019, notează GSP.ro.

Simona Halep va juca în sferturi cu chinezoaica Shuai Zhang (30 de ani, 50 WTA), care a învins-o pe ucraineanca de Dayana Yastremska (19 ani, 35 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-2
Meciul dintre Halep și Zhang se va disputa marți, la o oră ce urmează a fi stabilită de organizatori.

Debutul înfruntării cu revelația din Statele Unite ale Americii a fost problematic. Gauff a lovit lung, a fost jucătoarea mai agresivă și a izbutit să și conducă, scor 2-1. Simona Halep și-a ridicat treptat nivelul jocului, a greșit mult mai puțin decât Cori și a închis setul după 43 de minute, scor 6-3.

LIVETEXT GSP.ro:

Game, set și MECI Simona Halep!

Game Gauff, 5-3: Simona salvează două mingi de meci pe serviciul americancei. Una dintre ele a fost contestată de româncă, dar hawk-eye-ul a indicat un out de câțiva milimetri.

Game Halep, 5-2: Fantastic! Nivelul jocului este la cote uriașe pentru Halep. Game-ul este închis cu un as.

Break Halep, 4-2: Simona forțează din nou și se deprinde.

Game Halep, 3-2: Game-blitz al semifinalistei de la Wimbledon 2014. Serviciul îi oferă Simonei o ieșire rapidă din mini-criza cauzată de re-break-ul lui Gauff.

Game Gauff, 2-2: Cori urcă amenințător la fileu, iar voleurile sunt din ce în ce mai precise. 

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Break Gauff, 2-1: Americanca izbutește o serie de trei lovituri demențiale. Halep e împinsă în defensivă și salvează doar două mingi de break. Gauff a cerut intervenția fizioterapeutului. 

Break Halep, 2-0: Experiența Simonei își spune încă o dată cuvântul. Gauff se precipită, se abate de la planul care a ținut-o aproape de româncă în primul act.

Game Halep, 1-0: Simona reușește un game la zero. Gauff încearcă să forțeze, dar lovește mult prea lung. 

A început setul secund!

Break și SET Simona Halep!

Game Halep, 5-3: Încă un game disputat pe serviciul fostului lider mondial. Gauff se apără extraordinar, lovește lung din spatele terenului și încearcă să urce la fileu de câte ori are ocazia. Simona reușește passing-uri de excepție. 

Game Gauff, 4-3: Simona comite două erori neforțate și îi oferă game-ul tinerei din Statele Unite ale Americii.

Game Halep, 4-2: Simona închide game-ul cu o lovitură de excepție. Aflată în dificultate, românca inventează un slice defensiv în cross.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Break Halep, 3-2: Cel mai lung game al meciului e adjudecat de Simona! Lipsa de experiență a americancei s-a văzut într-un schimb în care mingea a prins linia de fund, dar Gauff s-a oprit, pierzând punctul.

Game Halep, 2-2: Simona supraviețuiește cu greu în acest game! Halep a fost condusă cu 15-40, dar și-a ridicat nivelul jocului și a întors soarta game-ului, egalând scorul

Game Gauff, 1-2: Americanca este pentru prima dată în avantaj. Gauff a servit foarte puternic în acest game, iar Simona nu a putut returna periculos și i-a permis adversarei să fie în controlul schimburilor

Break Gauff, 1-1: Cori a revenit rapid! Gauff a fost sigură la retur, a lovit agresiv și a revenit rapid în joc.

Break Halep, 1-0: Simona Halep face break în primul game. Cori joacă dezinvolt, lovește puternic și lung, încercând să schimbe mereu colțul în care trimite mingea. Simona se deplasează foarte bine și returnează excelent.

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

A început meciul. Gauff servește prima

Câștigătoarea acestui duel va juca în sferturi cu Shuai Zhang (30 de ani, 50 WTA), care a învins-o pe ucraineanca de Dayana Yastremska (19 ani, 35 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-2.

Simona Halep – Cori Gauff

Simona Halep (7WTA) și Cori Guaff (313 WTA) înfruntă pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam.

Organizatorii au anunțat tabloul complet al zilei de luni, iar confruntarea dintre româncă și tenismena de 15 ani va avea loc în jurul orei 16:30, scrie gsp.ro.

Intră pe gsp.ro pentru a vedea tabloul complet al zilei de luni de la Wimbledon

Cine este Cori Gauff

Cori Gauf (15 ani) este considerată noua puștoaică teribilă a tenisului mondial.

Are o ascensiune fulminantă la Wimbledon, bifând cea mai bună performanță a ei la un turneu de Grand Slam, la nivel profesionist. Totodată, școlărița este pe drumul bun spre a câștiga un milion de dolari în 2019! Iar acesta pare doar începutul pentru tânăra americancă.

Pentru Cori Gauff, după ascensiunea de anul acesta, au început să curgă și contractele de sponsorizare. Head, creatorul de rachete, a semnat cu Cori Gauff, New Balance a luat fața celor de la Nike, iar Barilla Group, italienii recunoscuți oriunde pentru pastele lor, au și ei acorduri cu Coco. Acestora li se adaugă firma care reprezintă interesele legendarului Roger Federer.

Simona Halep, șapte înfrângeri din 2014 la jucătoare din afara Top 100. Coco Gauff, învinsă recent de locul 365

Citeşte mai mult: Supărată că a luat notă mică la ”Științe”, dar viitoare milionară! Povestea lui Cori Gauff, adversara a Simonei Halep și noul copil teribil al tenisului

Foto: EPA

Close
Închide
  Close