De Ana Hațeg,

Anunțul a fost făcut de All England Tennis Club, organizatorul turneului, care a precizat într-un comunicat dat publicității miercuri seara că va “continua să evalueze minuțios toate scenariile pentru ediția 2020 de la Wimbledon”, fiind luată în calcul inclusiv posibilitatea ca turneul să nu se mai dispute în acest an.

“O reuniune de urgență a comitetului director al clubului este prevăzută săptămâna viitoare și, în prealabil, vom avea o comunicare strânsă cu Federația britanică de tenis, ATP, WTA, Federația internațională și celelalte turnee de Mare Șlem”, se arată în comunicat.

Provocarea fără precedent pe care o reprezintă criza Covid-19 continuă să afecteze stilul nostru de viață în moduri pe care nu ni le-am putut imagina, iar gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați în Regatul Unit și în întreaga lume.

Richard Lewis, directorul executiv al All England Club:

Turneul de la Wimbledon ar trebui să se desfășoare, conform calendarului actual, între 29 iunie și 12 iulie, iar pregătirile ar urma să debuteze “la sfârșitul lunii aprilie”, conform organizatorilor.

Simona Halep este campioana en titre la Wimbledon.

Simona Halep a devenit campioană la Wimbledon anul trecut, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams

În urmă cu o săptămână, organizatorii turneului de la Roland Garros, prevăzut între 24 mai și 7 iunie, au anunțat spre surpriza generală reprogramarea sa în toamnă, între 20 septembrie și 4 octombrie.

Ulterior, ATP și WTA au suspendat împreună cele două circuite până pe 7 iunie, dată care ar trebui să marcheze sfârșitul sezonului pe zgură.

“În acest stadiu, pe baza indicațiilor pe care le primim din partea autorităților sanitare, fereastra foarte mică de care dispunem pentru a organiza Wimbledonul, din cauza suprafeței noastre, indică faptul că o amânare nu se va putea face fără riscuri și dificultăți considerabile”, au adăugat organizatorii competiției londoneze, subliniind că varianta “de a juca cu porție închise a fost exclusă în mod oficial”.

Foto: EPA, Hepta

Citeşte şi:

Schimbări-șoc la conducerea Ministerului Sănătății. Cum l-a ales Orban pe Tătaru ministru al Sănătății

Fața nevăzută a crizei COVID-19: țăranii români aruncă tone de legume. Ce propun lanțurile de supermarketuri

FILMARE CU DRONA | Cum a arătat Bucureştiul de la înălţime în prima zi de carantină totală

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres