MENIU CAUTĂ
26 Aug. 2018 13:10 , de Daniel Conţescu

Turneul ITF de la București. Cristina Ene, campioană la ”Cupa Centenarului” / GALERIE FOTO

Distribuie

Turneul ITF de la București. Cristina Ene, campioană la ”Cupa Centenarului”.

ITF București – finala (duminică)

Cristina Ene (4) – Alexandra Damaschin 6-4, 1-6, 6-1

Cristina Ene (22 de ani, locul 689 WTA la simplu și 532 WTA la dublu) a câștigat duminică, în Herăstrău, 'Cupa Centenarului 2018', turneu ITF organizat de Academia de Tenis Herăstrău.

Cristina Ene, jucătoare din România, a câștigat „Cupa Centenarului 2018”, turneu din calendarul ITF Pro, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, și organizat de Academia de Tenis Herăstrău.

'S-a întâmplat cum am dorit, în sensul că turneul a fost câștigat de o jucătoare din România după o finală cu două românce. Acesta este scopul turneului, pentru jucătoarele din România facem toate aceste eforturi și organizăm aceste competiții, și profit de ocazie ca să le mulțumesc celor de la Arcadia Apartments Domenii, Aaylex- CocoRico, Aston Com – Gree Aer Condiționat și Mobexpert pentru că ne-au fost alături la ediția din acest an', a declarat Ion Țupa, diectorul turneului de la Academia de Tenis Herăstrău, după finala 100% românească.

Ultimul meci al turneului din acest an le-a adus față în față pe favorita nr. 4, Cristina Ene  – în semifinale ea a învins-o cu 6-4, 6-3, pe Ioana Gașpar, revelația acestui turneu, cea care, la 35 de ani, revenită de puțină vreme în tenisul profesionist, le-a eliminat pe favoritele nr. 8, Andreea Mitu, și nr. 1, Irina Fetecău – și pe Alexandra Damaschin – care a trecut în semifinale, după un meci de peste trei ore, de o altă revelație a turneului, jucătoarea de doar 18 ani, Selma Ștefania Cadar.

Damaschin s-a impus în semifinală cu 5-7, 7-6(3), 6-2, dar după efortul depus în acest meci s-a resimțit în meciul de duminică.

Cristina Ene a câștigat finala cu 6-4, 1-6, 6-1, și și-a trecut în palmares un nou trofeu ITF de simplu, după o așteptare de doi ani. În 2018, a câștigat două turnee ITF, dar la dublu.

ITF București – semifinale (sâmbătă)

Cristina Ene (4) – Ioana Gașpar 6-4, 6-3 

Selma Ștefania Cadar – Alexandra Damaschin 7-5, 6-7 (3), 2-6
Cadar a avut 7-5, 6-5 și 40-15 pe propriul serviciu, dar n-a putut închide jocul, ratând, în total, trei mingi de meci. A avut și 2-0 la game-uri în setul decisiv, în a cedat 6 game-uri la rând și a ratat dramatic finala.

Ioana Gașpar-Ivan

Ioana Gașpar-Ivan, înaintea jocului cu Andreea Mitu                                             FOTO: Adrian Macarie

ITF București – finala (dublu)

Anna Siskova (Cehia) / Natalie Suk (SUA) – Cristina Adamescu (2) / Andreea Ghițescu (2) 7-5, 6-4

////////////////////////////////////////////////////

La 35 de ani, Ioan Gașpar-Ivan s-a reapucat de tenis (AICI, povestea ei). Le-a învins, pe traseu, pe cunoscuta Andreea Mitu și pe Irina Fetecău (favorită 1). Competiția, denumită 'Cupa Centenarului', se dispută pe terenurile din incinta Parcului Herăstrău și are premii totale de 15.000$.

///////////////////////////////////////////////////

ITF București – sferturi (vineri)

Irina Fetecău (1)Ioana Gașpar 5-7, 6-3, 2-6

Cristina Ene (4) – Andreea Ghițescu (5) 6-2, 6-3

Nicole Nadel (6, Israel) – Selma Ștefania Cadar 3-6, 3-6

Anastasia Vdovenco (Republica Moldova) – Alexandra Damaschin 5-7, 4-6

Citește:

Irina Fetecău, calificare în sferturile de finală la turneul ITF de la București / GALERIE FOTO

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii