MENIU CAUTĂ
31 Aug. 2018 12:17

Unde a început Budescu fotbalul. Așa arată acum gazonul pe care a călcat prima dată! | FOTO

Distribuie

Unde a început Budescu fotbalul. Așa arată acum gazonul din comuna Manasia, Ialomița, la granița cu Urziceniul. Aici, micul ”Budi” pe care a călcat prima dată pe un teren de fotbal cu iarbă!

În această vară, Constantin Budescu, 29 de ani s-a transferat la Al Shabab, echipa antrenată de Marius Șumudică în Arabia Saudită cumpărându-l cu 2.500.000 de euro. Salariul anual al fotbalistului născut la Manasia, Ialomita, e de 1.000.000 de euro.

”Budi” a semnat cu arabii pe trei ani ani cu Al Shabab și, în ciuda faptului că are puține meciuri în picioare, a fost convocat pentru meciul România – Muntenegru, debutul tricolorilor în Liga Națiunilor (7 septembrie, Ploiești)

Budescu, 11 selecții și 5 goluri pentru România, fost la Petrolul, Astra Giurgiu și Dalian Aerbin (China 2) a călcat prima oară pe un teren de fotbal la Manasia, comuna natală din județul Ialomița, 50 de kilometri de București. Deși suprafața de joc era la ieșirea din comună spre Slobozia, iar el locuia în cealaltă parte a satului, nu departe de stadionul Unirii Urziceni, fugea la terenul unde a învățat primele ”scheme”.

Astăzi, pe respectivul teren devenit țăpșan plin de bălării pasc vacile comunei de 4.000 de suflete. O comună pe al cărui teritoriu se află secularul conac Manasia.

”Costin e de loc din comuna Manasia, care începe chiar lângă stadionul Unirii Urziceni. Nu se trage dintr-o familie de sportivi, taică-su nu prea era cu fotbalul, mai rar venea la meciuri la noi, la Rapid Sălciile când juca el. Sunt niște oameni modești, respectuoși. Mai are o soră mai mare acolo, dar nu a făcut nici ea vreun sport. În zona de unde e el, oamenii se ocupă mai ales cu agricultura. E Bărăganul, se fac cerealele…” – Răduța Gheoca, maseur la Petrolul Ploiești și în 1995, când ”lupii” luat Cupa României, și azi, când formația e în L2, dar și presedinte la echipa Rapid Salciile (campionatul județean Prahova) din 1983

”Îl cunoșteam și colaboram cu profesorul Gheorghe Roșu, car-el pregătea la Urziceni, și căutam jucători de 10-12 ani pentru Cupa Moș Crăciun. Făceam selecție în toata zona Iaolomiței, inclusiv Manasia. L-am remarcat pe Budescu și pe încă vreo 4-5 copii din zona, am venit la Cupa Moș Crăciun, am făcut o figură frumoasă și el a ieșit în evidență”.

Supertalentat, capricios, plin de viaţă. ”Dacă ar mai da încă 10% din ce poate, ar fi printre cei mai buni din Europa”. ^Aşa îl caracterizează omul care l-a descoperit pe Constantin Budescu, fotbalistul pe care toată România îl vrea la naţională cu Ungaria şi cu Grecia. La 16 ani a refuzat selecţionata U17. Ce-i spunea primul antrenor de la juniori. I se zicea Țăranu și cânta la petreceri

Citește mai multe despre Budescu și Ialomița pe Libertatea.

Comentarii