România – Muntenegru 0-0

Minutul 90+6: Ultimul atac al tricolorilor a fost irosit de Paul Anton, care a tras mult peste poartă din careu! Serbia a bătut în Lituania. Astfel că soarta grupei s-a complicat foarte tare pentru tricolori după primul meci. Dacă pierd luni la Belgrad, tricolorii și-ar putea lua adio de la calificare.

Minutul 90+4: Emoții mari după o eroare a lui Tătărușanu, care era să le facă cadou o minge de gol oaspeților.

Minutul 90: S-au acordat cinci minute de prelungiri, dar tricolorii nu joacă nimic pe acest final de meci.

Minutul 82: A ieșit Boljevici, a intrat Beciraj.

Minutul 77: Mugosa, care mai avea un galben, a călcat pe piciorul lui Bălașa și a fost eliminat.

Minutul 73: Și Pintilii s-a accidentat și a fost schimbat cu Paul Anton.

Minutul 68: Schimbare la naționala României: a ieșit Mitriță, a intrat Budescu.

Minutul 64: România a încercat din nou poarta adversă, dar mingea trimisă cu capul de Keșeru s-a dus peste poartă.

Minutul 47: Keșeru a ratat cea mai mare ocazie a României, dar șutul său la colțul scurt a fost respins de portarul muntenegrean.

România - Muntenegru FOTO: Vlad ChireaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Mulți candidați, o singură necunoscută: Cine intră în turul 2 cu Marcel Ciolacu? Variantele care îl pun în dificultate pe liderul PSD
Recomandări
Mulți candidați, o singură necunoscută: Cine intră în turul 2 cu Marcel Ciolacu? Variantele care îl pun în dificultate pe liderul PSD

Minutul 46: A început partea a doua.

Minutul 45: Pauză la Ploiești. N-a fost o repriză foarte reușită a tricolorilor.

Minutul 38: Mitriță a tras razant cu transversala!

Minutul 35: Keșeru a încercat o deviere cu capul, spre colțul lung, dar mingea a ocolit de puțin poarta.

Minutul 31: Schimbare în echipa noastră: a ieșit Chiricheș, accidentat, a intrat Mihai Bălașa.

Minutul 29: Chiricheș s-a accidentat și, probabil, va fi schimbat! 

Minutul 26: Vlad Chiricheș, bine găsit în careu de Maxim, a ratat o mare ocazie!

Minutul 20: Mingea trimisă cu capul de Chiricheș a trecut puțin pe lângă poarta oaspeților.

Minutul 15: Nicolae Stanciu a tras, dar din nou mingea s-a dus departe de poartă.

Minutul 8: Oaspeții au cerut penalty la un duel Săpunaru – Boljevici. Românul a fost cu ambele mâini pe adversar!

Minutul 7: Chipciu a încercat un prim șut spre poarta oaspeților, dar mingea s-a dus departe de cadrul porții.

Minutul 1: Meciul a început. În secunda 26, Tătărușanu a și avut prima dată de lucru, dar a prins șutul lui Ivanici.

Vladimir Putin a dat ordin pentru o nouă creștere a efectivelor armatei ruse. Câți soldați își mai dorește până la 1 decembrie
Recomandări
Vladimir Putin a dat ordin pentru o nouă creștere a efectivelor armatei ruse. Câți soldați își mai dorește până la 1 decembrie


::placeholdeR–>

Echipele de start:

ROMÂNIA: Tătărușanu – R. Benzar, Chiricheș, Săpunaru, Bancu – Stanciu, Pintilii – Chipciu, Al. Maxim, Mitriță – Keșeru
Rezerve: 
Pantilimon, Fl. Niță, Toșca, M. Bălașa, Budescu, Țucudean, Cr. Manea, T. Băluță, Rotariu, P. Anton, Drăguș. Ad. Stoian
Antrenor: 
Cosmin Contra

MUNTENEGRU: Petkovic – Stojkovic, Savic, Simic, Tomasevic – Vukcevic, Scekic – Boljevic, Ivanic – Jovovoic – Mugosa
Rezerve: Mijatovic, Ljuljanovic, Kopitovic, Ivanic, Radunovic, Zoric, Beqiraj, Savicevic, Haksabanovic, Hocko
Antrenor: 
Ljubisa Tumbakovic

Arbitru: Ivan Kruzliak (Slovacia) A1: Tomas Somolani / A1: Branislvav Hancko (ambii din Slovacia)

ACTUALIZARE 7 septembrie: Jucătorii au ieșit la inspecția gazonului.

ACTUALIZARE 7 septembrie: Echipa de start a României: Tătărușanu – Benzar, Sapunaru, Chiricheș, Bancu – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu, Maxim, Mitriță – Keșeru

România - Muntenegru, în Liga Națiunilor la fotbal: 0-0. Pas cu stângul la debutul în noua competiție. Dacă pierd și la Belgrad, tricolorii ar putea spune deja adio calificării | GALERIE FOTO

ACTUALIZARE 7 septembrie: Vestiarul e pregătit: îi așteaptă pe tricolori.

ACTUALIZARE 6 septembrie. Selecționerul Cosmin Contra are probleme de lor. România nu se poate baza pe mijlocașul central Eric Bicfalvi, aflat în mare formă în campionatul Rusiei.

Partida dintre România şi Muntenegru, de vineri, de la ora 21:45, de la Ploieşti, prima partidă a tricolorilor în Liga Naţiunilor, va fi arbitrată de o brigadă din Slovacia, cu Ivan Kruzliak la centru. Kruzliak va fi ajutat de asistenţii Tomas Somolani şi Branislav Hancko. Al patrulea oficial desemnat este Tomas Mokos, în timp ce arbitri adiţionali au fost delegaţi Filip Glova şi Michal Očenáš.

Bilanțul furtunii Boris: cel puțin 15 morți, dintre care șapte în România, și mii de sinistrați în Europa Centrală și de Est. „Este un coșmar”
Recomandări
Bilanțul furtunii Boris: cel puțin 15 morți, dintre care șapte în România, și mii de sinistrați în Europa Centrală și de Est. „Este un coșmar”

ACTUALIZARE 4 septembrie. Jucătorii și staff-ul primei reprezentative pregătesc debutul în noua competiție Liga Națiunilor UEFA. Primul meci, România – Muntenegru, se joacă vineri, 7 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. 

Marți, 4 septembrie, tricolorii au participat la un antrenament, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Timp de 90 de minute, aceștia au lucrat atât fizic, cât și tactic împreună cu Cosmin Contra și staff-ul său. A fost și prima ședință de pregătire cu aceeași intensitate pentru toți jucătorii.

Selecționerul mai are la dispoziție două zile și două antrenamente pentru a pregăti meciul cu Muntenegru. Joi, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, este programat antrenamentul oficial al echipei naționale, urmat de conferința de presă a lui Cosmin Contra.

Partida cu Muntenegru va fi urmată de duelul cu Serbia, de la Belgrad, din 10 septembrie.

ACTUALIZARE 4 septembrie. Vedeta Stevan Jovetici, AS Monaco, nu va juca la Ploiești, din cauza unei accidentări. ”Nu pot spune că sunt nervos, supărat, însă mă declar surprins.  Sunt surprins, pentru că am introdus principii clare în precedenta campanie. Avem mereu o legătură cu jucătorii, ne spun cum se simt, care e situația lor, etcetera. Ar trebui să fie o certitudine când ei sunt pe lista selecționaților. Cu toate acestea, Jovetici ne-a anunțat, duminică seară, târziu, că el nu poate veni, deoarece accidentările sale necesită o perioadă de pauză, iar el va reîncepe alergările abia peste două zile. Asta deși era selecționat. Până la urmă, să joci la echipa națională e un privilegiu. Nu sunt supărat, repet, dar sunt puțin dezamăgit”, a spus selecționerul Ljubisa Tumbakovici.

De asemenea, Marusici (Lazio), Vesovici (Legia), Djordjevici (Arsenal Tula) și Jankovici (Partizan) sunt incerți.

ACTUALIZARE 3 septembrie. Luni, jucătorii primei reprezentative au participat la o ședință de pregătire la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Cosmin Contra i-a avut la dispoziție pe toți cei 25 de jucători convocați pentru debutul în noua competiție Liga Națiunilor UEFA. Printre aceştia s-a regăsit și debutantul Denis Drăguș, 19 ani, căruia selecționerul i s-a adresat încă de la începutul antrenamentului. Pe 7 septembrie, de la ora 21:45, la Ploiești, tricolori întâlnesc selecționata Muntenegrului, iar pe 10 septembrie, la Belgrad, pe stadionul Partizan, vor juca împotriva Serbiei.

Luni, selecționerul a analizat viitorii adversari într-un interviu realizat cu întrebări primite de la fani: „Muntenegru este o echipă foarte bine organizată, cu jucători masivi, periculoși la faze fixe. Serbia are mulți jucători talentați, cu calități individuale. Este un grup puternic, cu jucători plini de încredere, fiind prezenți la Mondial”.

ACTUALIZARE 3 septembrie. EXCLUSIV | Iarba din vis costă 6.000 de euro! Așa arată gazonul pe care România va juca în Liga Națiunilor, cu Muntenegru | FOTO&VIDEO

ACTUALIZARE 2 septembrie. Primul antrenament a avut loc, duminică, la Mogoșoaia

ACTUALIZARE 2 septembrie. Programul naționalei

Duminică, 2 septembrie (Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia)
– ora 18:00 – antrenament deschis în totalitate presei

Joi, 6 septembrie (Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia)
– ora 11:45 – antrenament oficial România (deschis presei în ultimele 15 minute)
– ora 12:00 – conferință de presă Cosmin Contra plus un jucător
– ora 19:00 – stadion “Ilie Oană”, Ploiești – conferință de presă Muntenegru
– ora 19:30 – stadion “Ilie Oană”, Ploiești – antrenament Muntenegru – deschis presei în primele 15 minute

ACTUALIZARE 1 septembrie. Internaționalul român Nicușor Stanciu este unul dintre cei mai apreciați jucători din lotul Spartei Praga și în scurt timp a ajuns să poarte banderola de căpitan al echipei.

Acum, înaintea debutului în Liga Națiunilor, cel mai bun marcator din lotul convocat de Cosmin Contra pentru primele meciuri în noua competiție e pregătit să înfrunte din nou Muntenegru, echipă împotriva căreia a ratat un 11 metri în precedentele preliminarii.

„Ne așteaptă o grupă dificilă în Liga Națiunilor, Serbia, pe care am văzut-o și la Mondial, este echipă foarte bună, Muntenegru la fel, dar cred că putem realiza obiectivul. Putem câștiga grupa. Este important să începem bine campania, împotriva Muntenegrului”, spune Stanciu într-un interviu realizat de echipa FRF TV la Praga.

„Nu este deloc plăcut să joci fără spectatori, dar trebuie să ne adaptăm situației. Stadionul ar fi fost plin, atmosfera UNA Foarte bună. Fiind primul meci, trebuie să îl câștigăm!”

Mijlocașul naționalei a rememorat și faza din care putea aduce victoria României contra Muntenegrului în preliminariile trecute: „Sunt momente când mă mai gândesc la penalty-ul ratat. Eram al doilea sau al treilea pe listă, mi-am asumat responsabilitate, dar s-a întâmplat să ratez. Asta nu înseamnă că nu voi mai executa penalty-uri dacă se va apela la mine. Am fost foarte supărat după meci. Cred însă că sunt destul de puternic să trec peste astfel de momente. Nu am probleme să execut din nou. Dacă voi mai fi într-o situație de genul, îmi voi asuma responsabilitatea din nou. Astfel de momente te întăresc, având în vedere că am ratat în ultimul minut, au fost multe critici la adresa mea, mesaje negative pe rețelele de socializare, dar nu m-au afectat, ci dimpotrivă, m-au întărit. După acel moment, la Anderlecht, am executat o lovitură de la 11 metri și am marcat. Nu am încetat sau nu o să încetez să îmi asum responsabilitatea”.

Transferat în această vară de Sparta Praga, Alex Chipciu, mijlocașul echipei naționale, a devenit imediat om de bază al cehilor.

Plecat de la Anderlecht pentru a rămâne în atenția selecționerului, Chipciu, 29 de ani, crede că România poate câștiga grupa din care face parte în Liga Națiunilor iar apoi să se califice la EURO 2020. „Nu-mi place să fac promisiuni fanilor, însă ce pot să spun e că efortul meu e maxim la fiecare meci. Uneori poate așteptările sunt prea mari de la noi. Cu toții ne dorim să ne calificăm pentru a face o bucurie tuturor românilor!”.

„Debutăm în Liga Națiunilor pe teren propriu, dar fără suporteri. În ultimul timp au fost alături de noi în număr foarte mare și nu va fi ușor fără sprijinul lor. Dar sper să ne luăm revanșa în fața Muntenegrului, după rezultatele din preliminariile trecute”, a mai spus Chipciu.

ACTUALIZARE 31 august. Selecţionerul Cosmin Contra a anunţat, vineri, lotul pe care va miza la primele meciuri din noua competiţie Liga Naţiunilor UEFA.

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 51/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)

Fundaşi: Romario Benzar (FCSB, 12/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 3/1), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 27/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 53/0), Mihai Bălaşa (FCSB, 4/0), Alin Toşca (PAOK Salonic, 13/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 Club Sportiv, 3/0)

Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege, 11/1), Mihai Pintilii (FCSB, 42/1), Tudor Băluţă (FC Viitorul, 1/0), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 35/4), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 6/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 22/8), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Constantin Budescu (Al-Shabab, 11/5), Alexandru Maxim (Mainz, 29/2), Alexandru Mitriţă (U Craiova 1948 Club Sportiv, 3/0)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 23/6), George Ţucudean (CFR Cluj, 5/1), Denis Drăguş (FC Viitorul, 0/0)

EXCLUSIV | Povestea lui Denis Drăguș, atacantul care se cere la națională după cele trei goluri marcate în dubla cu Vitesse Arnhem

ACTUALIZARE 30 august. Seria interviurilor speciale cu jucătorii echipei naționale înaintea startului în Liga Națiunilor continuă cu un dialog la Praga, cu Florin Niță.

Portarul echipei naționale este de șase luni în Cehia, acolo unde este coleg la Sparta Praga cu alți trei români, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu și Bogdan Vătăjelu.

Niță, 31 de ani, are două selecții la echipa națională, el debutând chiar în mandatul lui Cosmin Contra, împotriva Turciei, la Cluj.

Prin evoluțiile sale din capitala Cehiei, Niță a devenit unul dintre cei mai iubiți jucători ai echipei. La o simplă plimbare prin oraș, fanii Spartei îl solicită pentru poze și autografe pe fostul jucător al celor de la FCSB.

Înainte de startul în noua competiție UEFA, obiectivul lui Niță este unul clar: câștigarea grupei din care face parte echipa noastră, iar punctul final să fie participarea la turneul final al Euro 2020.

ACTUALIZARE 30 august. Din Liga 1, selecționerul Cosmin Contra va convoca opt jucători pentru „dubla” cu Muntenegru şi cu Serbia, informează TV Telekom Sport. Aceștia sunt: Ţucudean (CFR Cluj), Manea (CFR Cluj), Pintilii (FCSB), Bălaşa (FCSB), R. Benzar (FCSB), Mitriţă (Universitatea Craiova), Bancu (Universitatea Craiova) şi Drăguş (FC Viitorul).

ACTUALIZARE 29 august. Azi, arena ”Ilie Oană” din Ploiești va fi inspectată de reprezentanții UEFA, în perspectiva meciului cu Muntenegru. În ceea ce privește gazonul, s-a schimbat schimbarea: nu se vor mai monta rulouri de gazon pe zonele cu iarbă afectată de mană! ”Se lucrează zi și noapte, cu tratamente de întreținere, nisipare, aerare. Mai sunt 9 zile până la partidă, din punctul nostru de vedere va fi totul ok, nu se va muta meciul pe alt stadion”, a afirmat Titel Arsene, administratorul arenei.

Înainte de debutul în noua competiție Liga Națiunilor UEFA, echipa FRF TV i-a vizitat pe câțiva dintre internaționalii români care evoluează la cluburi din afara țării. Atacantul lui Ludogorets, Claudiu Keșeru, 31 de ani, spune într-un interviu că „este important să demonstrăm că putem să ne ridicăm nivelul de joc și să ne calificăm la EURO 2020. Liga Națiunilor e o șansă în plus de a ne califica la Campionatul European”.

ACTUALIZARE 27 august. Din cauza stării precare a gazonului de pe arena ”Ilie Oană”, meciul România – Muntenegru, programat, vineri, 7 septembrie, ar putea fi mutat de la Ploiești. Un reprezentant UEFA va inspecta  gazonul în zilele următoare, iar forul continental va decide dacă partida se va putea disputa la Ploiești sau va trebui să fie mutată pe o altă arenă din România. Oficialii FRF fac eforturi ca, în cel mai scurt timp, gazonul de pe ”Ilie Oană” să fie schimbat, pentru ca primul meci din Liga Națiunilor să se dispute, totuși, la Ploiești. 

ACTUALIZARE 26 august. Federalii au dorit să protejeze suprafața de joc înainte de partida naționalei. Pe ”Ilie Oană” nu se va mai juca nici un meci. FRF a amânat derby-ul Petrolul – Chindia. Decizia are legătură cu meciul România – Muntenegru.

ACTUALIZARE 24 august. Toți fotbaliștii români de la Sparta Praga, au fost titulari în partida de campionat disputată vineri, în campionat, pe terenul lui Bohemians 1905. Florin Niță, Bogdan Vătăjelu, Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu au început din primul minut, dar asta nu a ajutat-o prea mult pe Sparta, care nu a obținut decât o remiză, scor 1-1. 

Stanciu a fost schimbat la pauză, când a intrat Michal Sacek, iar pe finalul partidei a fost surprins de camerele TV, pe banca de rezerve, cu un bandaj la pulpa piciorului stâng, destul de supărat. O veste proastă pentru echipa reprezentativă a României în vederea meciurilor care urmează pentru naţionala lui Cosmin Contra.

După 6 runde, Sparta se menține în coasta liderului și totodată campioana Viktoria Plzen, care are maximum de puncte. Sparta are 14 puncte, iar pe locul 3 este Slavia Praga, 12 puncte.

ACTUALIZARE 22 august. Alexandru Maxim reuşise o ”dublă” pentru Mainz în meciul cu Aue, din primul tur al Cupei Germaniei, 3-1, dar s-a accidentat la unul dintre antrenamentele formaţiei germane. ”Max” riscă să rateze atât convocarea la echipa naţională cât şi startul sezonului în Bundesliga.

ACTUALIZARE. Pe 7 septembrie, de la ora 21:45, tricolorii întâlnesc, la Ploieşti, selecţionata Muntenegrului, într-un joc care se va disputa fără spectatori, iar pe 10 septembrie, de la ora 21:45, naţionala să joace la Belgrad, pe stadionul Partizan, împotriva Serbiei. Cosmin Contra a anunţat un lot preliminar de 19 stranieri pentru debutul României în Liga Naţiunilor.

Lista convocărilor preliminare pentru stranieri este următoarea:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 51/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0)

Fundaşi: Cristian Săpunaru (Kayserispor, 27/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 53/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 12/0), Alin Toşca (Real Betis, 13/0)

Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege, 11/1), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Anji, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 35/4), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 6/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 22/8), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Constantin Budescu (Al-Shabab, 11/5), Alexandru Maxim (Mainz, 29/2)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 23/6), Alexandru Băluţă (Slavia Praga, 5/1).

Accidentați, Dragoș Grigore (Ludogoreț) și Florin Andone (Brighton) nu au fost convocați. Grozav și Torje, fără echipe, nu au fost luați în calcul.

Deși suspendat pentru prima partidă, Răzvan MArin a fost convocat pentru jocul cu Serbia.

Programul grupei 4, seria C, din Liga Naţiunilor UEFA:

7 septembrie: România – Muntenegru (stadion “Ilie Oană”, Ploieşti), Lituania – Serbia (ora 21:45)

10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România – Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Despre formatul Ligii Națiunilor:

• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.

ACTUALIZARE 17 august. Cu doar trei săptămâni înainte de meciul cu Muntenegru, gazonul de pe Stadionul Ilie Oană se prezintă în condiţii foarte proaste.

„Zonele afectate vor fi decopertate şi se va aduce un rulou nou de gazon. După instalarea noului rulou, va fi o persoană care va sta în permanenţă până la ora meciului cu Muntenegru, zi de zi, pentru îngrijirea gazonului pentru federaţie” , a declarat Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

ACTUALIZARE 16 august. Selecționerul Cosmin Contra se confruntă cu mari probleme de lot. Răzvan Marin este suspendat, Gicu Grozav nu are echipă, iar patru tricolori sunt accidentați. Pintilii și Mitriță au părăsit terenul cu probleme medicale și completează infirmeria în care se mai află Ciprian Deac și Florin Andone (dureri la inghinali).

”Când a ieșit Pintilii, la meciul FCSB -Hajduk, m-am temut că s-a accidentat. A ieșit și Mitriță accidentat. Îl am și pe Andone accidentat, pe Deac la fel. Răzvan Marin e suspendat. Avem multe probleme, dar sper să fac alegerile inspirate și să câștigăm primul meci, care e cel mai important, cel cu Muntenegru” – Cosmin Contra

Franța, lider în clasamentul FIFA după 16 ani. Ce loc ocupă România

ACTUALIZARE 13 august. Gicu Grozav, în continuare fără echipă, a jucat și a marcat un gol din penalty pentru FC Unirea Alba Iulia în amicalul pe care gruparea din liga a III-a l-a jucat, vineri seară, în deplasare cu Sportul Petreşti.

ACTUALIZARE 13 august. A început războiul psihologic. Portarul Ciprian Tătăruşanu, integralist la FC Nantes, a primit un gol din partea starului muntenegrean Stevan Jovetic în partida cu AS Monaco, scor 1-3, disputată în prima etapă a campionatului Franței.


”Ne îngrijorează situația lui Grozav, care nu și-a găsit încă echipă și nici nu se pregătește cu vreo echipă. Este liber de contract și așteaptă”, a precizat secundul Adrian Mihalcea, la Raport de joc de la FRF TV. Mijlocașul de 27 de ani a jucat ultima dată în Turcia, la Bursaspor. Gicu Grozav are 25 de selecții și cinci goluri la națională.

Stafful naționalei este însă mulțumit de cum arată tricolorii cu o lună înaintea dublei oficiale cu Muntenegru (7 septembrie) și cu Serbia (10 septembrie), prima din grupa a 4-a din Liga C a Națiunilor, noua competiție UEFA, care asigură câștigătoarelor celor patru ligi calificarea la Euro 2020.

”Această vară, din fericire pentru noi, a fost destul de bună. Jucători importanți s-au transferat la echipe bune. Au făcut un salt calitativ. Nu avem foarte mulți accidentați și le dorim să fie sănătoși în continuare. Nucleul echipei este deja bine conturat”, a explicat secundul lui Cosmin Contra.

Selecționerul se bucură că Ciprian Deac și George Țucudean nu s-au transferat în China: ”Pentru noi deciziile lor de a continua la CFR Cluj sunt extraordinare. Dacă s-ar fi transferat în China le-ar fi fost mult mai greu să vină la trei săptămâni la lot, ținând cont că jucăm în septembrie, octombrie și noiembrie, să schimbe fusul orar și să stea câte trei-patru zile. Sunt aceeași jucători extraordinari”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Fostul atacant dinamovist a continuat: ”Chipciu s-a transferat la Sparta Praga, într-un campionat foarte puternic, unde sunt convins că va juca și o va face foarte bine. El nu a mai vrut să fie rezervă la Anderlecht și a decis să plece doar pentru a rămâne în circuitul echipei naționale. Un lucru extraordinar. Florin Andone a schimbat și el campionatul, iar campionatul Angliei este unul dintre cele mai bune. Plus Toșca, revenit la Betis Sevilla. Nu avem un jucător care s-a transferat la o echipă mai slab cotată decât cea de la care a plecat”.

Budescu va fi convocat și din Arabia Saudită

Secundul lui Cosmin Contra s-a referit și la transferul lui Constantin Budescu la Al Shabab: ”N-are nicio importanță că a plecat în Arabia Saudită. Poate unii consideră slab campionatul Arabiei Saudite, dar nu este așa. Budescu dacă va avea evoluțiile pe care le-a avut la Steaua, cu siguranță va fi convocat. Noi îl știm pe Budescu, nu trebuie să ne mai arate nouă nimic, doar trebuie să aibă constanță în joc și evoluții apreciate. Nici distanța nu e un impediment. În patru-cinci ore este la București. Nu e la capătul lumii, China, Coreea. Și Cosmin a avut o discuție cu el și i-a transmis aceleași lucruri.

L-am avut pe Dragoș Grigore, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei naționale în ultimii ani. A jucat în Qatar în ultimii doi ani și s-a descurcat foarte bine la echipa națională”.

România - Muntenegru, în Liga Națiunilor la fotbal: 0-0. Pas cu stângul la debutul în noua competiție. Dacă pierd și la Belgrad, tricolorii ar putea spune deja adio calificării | GALERIE FOTO

Staff-ul naționalei are vești bune și din Italia: ”Chiricheș rămâne la Napoli și i se va da o importanță mai mare decât anul trecut. Adrian Stoian continuă cu Crotone și e posibil să revină în Seria A, ținând cont de probleme financiare de la alte două echipe.

Serbia, rămâne cel mai periculos adversar al tricolorilor: ”Ar fi cea mai mare prostie din partea noastră să-i subestimăm pentru că n-au ieșit din grupe la Cupa Mondială. Îi monitorizăm de când am aflat că vom juca împotriva lor, cum îi monitorizăm și pe cei din Muntenegru. Serbia este o echipă puternică”.

Tricolori transferați în această vară

Alexandru Chipiciu – Sparta Praga/Cehia (de la Anderlecht)

Alexandru Băluță – Slavia Praga/Cehia (de la Universitatea Craiova)

Constantin Budescu – Al Shabab/Arabia Saudită (de la FCSB)

Dorin Rotariu – AZ Alkmaar/Olanda (de la FC Brugge)

Dragoș Grigore – Ludogoreț Razgrad/Bulgaria (de la Al Sailiya/Qatar)

Alexandru Cicâldău – Universitatea Craiova (de la Viitorul)

Dorin Rotariu s-a transferat la AZ Alkmaar

Echipele folosite de Cosmin Contra la ultimele amicale:

5 iunie 2018, Ploiești: România – Finlanda 2-0

Au marcat: Cristian Manea (37), Ciprian Deac (61)

România: Tătărușanu (Lobonț, 87′) – Manea,  Săpunaru-cpt (Toșca 56′), Bălașa, Bancu – Anton,  Stoian – Deac (Man 64′), Mitriță (Grozav 80′), Budescu (Chipciu 56′) – Băluță (Pușcaș 62′).

31 mai, Graz, în Austria: România – Chile 3-2

Au marcat: N. Stanciu (13), Deac (67), Budescu (84) / Maripan (32), Reyes (52)

Tătărușanu  – R. Benzar, Nedelcearu (Bălașa, 60), Săpunaru-cpt., Toșca – Cicâldău (Budescu, 66), Nedelcu (T. Băluță, 71) , N. Stanciu – D. Rotariu (Deac, 54), Țucudean (Pușcaș, 74), Grozav (Chipciu, 54).

Programul grupei a 4-a din Ligii C a Națiunilor

7 septembrie: România – Muntenegru (stadion „Ilie Oană”, Ploiești), Lituania – Serbia (ora 21:45)

10 septembrie: Serbia – România (Arena Națională, ora 16:00), Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România – Serbia (ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (stadion „Ilie Oană”, Ploiești, ora 21:45)

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21;45)


Citește și: Patronul căruia i-au fost omorâți 48.000 de porci acuză: ”Prima oară, autoritățile m-au anunțat de riscul pestei porcine într-o duminică, la jumătatea lui iunie 2018!”. Guvernul găsise primul focar în iulie 2017!

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News