De Petre Dobrescu,

Conform Business Insider, care citează The South China Morning Post, în Wuhan au fost raportate peste 500 de infecții cu coronavirus în rândul medicilor și asistentelor. Alți 600 de angajați din spitale sunt suspecți de coronaviroză și sunt în prezent în testări.

Conform unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association, un singur pacient cu coronaviroză internat într-un spital din Wuhan a infectat cel puțin 10 medici și asistente și alți 4 pacienți care erau internați cu alte afecțiuni.

Medicii și asistentele din spitalele din Wuhan sunt infectați de pacienții cu coronaviroză internați

Până acum, trei angajați din domeniul sănătății au murit de coronaviroză; printre ei, dr. Li Wenliang, oftalmologul care a avertizat încă de la sfârșitul lunii decembrie asupra pericolului izbucnirii unei epidemii și pe care autoritățile l-au cenzurat și amenințat.

Până în prezent, virusul ucigaș, care a fost denumit oficial de Organizația Mondială a Sănătății Covid-19, a infectat peste 60.000 de persoane, iar conform celui mai nou bilanț, numărul deceselor a sărit de 1.300, în 24 de ore adăugându-se 242 de noi victime – un nou record negru.

Noi destituiri la nivel înalt în China și predicții sumbre legate de durata epidemiei

Valul de destituiri continuă în rândul oficialilor de rang înalt acuzați de proasta gestionare a situației create de epidemia de coronaviroză, scrie BBC.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

După eliberarea din funcție, pe 11 februarie, a șefului Comisiei de Sănătate din Hubei și a secretarului de stat care avea în subordine comisia, a fost demis secretarul Partidului Comunist din Hubei, Jiang Chaoliang. Este cea mai importantă schimbare operată la nivel înalt. Acesta va fi înlocuit de șeful de partid din Shanghai, Ying Yong, se arată într-un comunicat remis de guvernarea de la Beijing.

În același timp, The Telegraph îl citează pe prof. Martin Marshall, academician, președintele Colegiului Regal al Medicilor Generaliști din Marea Britanie, care avertizează că epidemia de coronavirus nu se va stinge decât peste câteva luni.

Izolarea va duce la stoparea răspândirii virusului, iar epidemia se va opri, la un moment dat. Nu știm însă când. Poate să mai dureze luni bune. Lumea trebuie să înțeleagă asta: izolarea e cheia. Dacă crezi că ai luat virusul, nu mai intra în contact cu alte persoane, prezintă-te imediat la spital, pentru carantină!

Prof. Martin Marshall:

Fotografii: Hepta

Citeşte şi:

”Murim și noi, mor și pacienții!” O asistentă din spitalul unde un pacient a fost găsit decedat în curte nu mai vrea să tacă ”de frică” și scoate la iveală situația din secția de cardiologie

Omul de pe Vârful Omu! Povestea lui George Porancia, meteorologul care trăiește de 36 de ani la 2.500 de metri altitudine

Copilul de 4 ani, aflat în comă după o anestezie făcută la o clinică stomatologică din Pitești, a murit la Spitalul Grigore Alexandrescu

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală