MENIU CAUTĂ
11 Iul. 2017 18:09

Acord privind combaterea terorismului între SUA și Qatar

Distribuie

Statele Unite și Qatar au semnat un acord privind combaterea terorismului și finanțarea acestuia în timpul unei vizite la Doha a secretarului de stat, Rex Tillerson, transmite Reuters.

„Qatar și Statele Unite au semnat un memorandum de înțelegere prin care cele două țări se înțeleg cu privire la eforturile viitoare pe care Qatar le poate face pentru a intensifica lupta împotriva terorismului și pentru a aborda într-un mod activ problemele de finanțare a terorismului”, a spus consilierul lui Tillerson, R.C. Hammond, care a adăugat că „Acesta este un pas mare înainte”.


Citește și: GALERIE FOTO| Viața după ISIS. Reconstrucția Mosulului va costa un miliard de dolari


Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat marți reporterilor de la Doha că Qatar are viziuni „rezonabile” privind relațiile diplomatice cu vecinii arabi și că speră că acest conflict va ajunge la o rezoluție. „Sper că putem face unele progrese pentru a începe să aducem acest lucru la un punct de rezoluție”, a declarat Tillerson, alături de omologul său Qatari, șeicul Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

Secretarul de Stat american a adpugat că „Eu cred că Qatar a fost destul de clar în privința poziției sale și cred că este foarte rezonabil”.

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au impus luna trecută sancțiuni Qatarului, acuzând Doha de finanțarea grupurilor extremiste și alianța cu Iranul.


Citește și: DNA a făcut anunțul astăzi. Este vizat Liviu Dragnea


 

Citește mai multe despre Qatar și terorism pe Libertatea.

Comentarii