MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2017 20:05 , de Remus Vlad

EXCLUSIV | Adrian Ciureanu a fentat moartea de 3 ori | INTERVIU VIDEO

Distribuie

Adrian Ciureanu este eroul de la Mangalia, care a pierit în valurile Mării Negre după ce a salvat de la înec o mamă și pe fetița acesteia.

—-

Oamenii locului care, în aceste zile, numai despre Adrian Ciureanu, eroul lor, vorbesc, cred că moartea hâdă nu s-a mai lăsat batjocorită încă o dată. Și explicațiile au venit de la un consilier al Primăriei Mușătești!

În urmă cu vreo 11 ani, într-o noapte rece de decembrie, câțiva tineri, printre care și Adrian, se întorceau spre casele lor cu o mașină. Ore bune îi încântaseră pe săteni cu colinde, iar acum așteptau Ajunul uneia dintre cele mai frumoase sărbători creștine. Într-o curbă, destinul și-a aruncat nemilos buzduganul. Șoferul a pierdut controlul mașinii, iar autoturismul s-a răsturnat.

Eroul de astăzi, care stătea la mijloc, pe bancheta din spate, între doi prieteni, a scăpat ca prin urechile acului. Amicii săi colindători care par acum că i-au fost îngeri păzitori, nu au mai avut nici o șansă.

Adrian Ciureanu, implicat în alte două accidente

Anii trecuți, în timp ce era în mașină cu fratele său, a mai trecut prin două evenimente rutiere. E adevărat că nu de aceleași proporții ca cel de acum mai bine de un deceniu. De fiecare dată, soarta i-a întors și celălalt obraz. I-a spus șoptind că nu și-a terminat rostul în această lume. Asta până acum câteva zile!

Despre încercările la care viața l-a suspus ne-a vorbit și unchiul eroului. Mărturie stau crucile de marmură albă, din care zâmbesc tinerii ce nu au avut, la vremea respectivă, același noroc ca Adrian. Poate, acum, după atâta timp de colindat îngerii, și-au spus că e timpul să-l cheme la ei și pe Adrian, eroul zilelor noastre.

Așa, trupa de colindători va mai avea un membru de seamă!

Primarul va propune ca Adrian Ciureanu, eroul de la Mangalia, să fie declarat cetățean de onoare al comunei

Primarul comunei Mușătești, Constantin Oancea, a declarat pentru Libertatea că va ajuta familia îndoliată cu suma de 1.000 de lei. Edilul spune că a făcut deja actele și că banii au ajuns la familia greu încercată în aceste zile.

Mai mult, la următoarea ședință de Consiliu Local, primarul va supune dezbaterii consilierilor propunerea ca Adrian Ciureanu să fie declarat cetățean de onoare al comunității. ”Este un gest pe care am putea să-l facem. A dat dovadă de altruism. Nu s-a gândit nici o clipă că viața i-ar putea fi în pericol. A vrut doar să salveze niște oameni”, ne-a mărturisit telefonic Constantin Oancea.

CITEȘTE ȘI

——

La o zi după ce Adrian Ciureanu a murit o altă tragedie a avut loc în stațiunea Jupiter. Un turist, în vârstă de 45 de ani, din Craiova, a murit înecat, după ce a ignorat avertismentele salvamarilor și a intrat în mare ca să facă o poză.

Citește mai multe despre Adrian Ciureanu pe Libertatea.

Comentarii