MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2017 12:38

Povestea lui Adrian Ciureanu, eroul care a salvat o femeie și un copil în Mangalia. Tânărul s-a înecat la 31 de ani

Distribuie

Gestul lui Adrian Ciureanu, eroul care a salvat o femeie și un copil în Mangalia, a impresionat o țară întreagă. Tânărul din județul Argeș și-a sacrificat propria viață, intrând în marea agitată pentru ca semenii săi să trăiască. Trupul acestuia a fost adus la mal de curenți. Tânărul avea 31 de ani și era căsătorit.

Adrian Ciureanu era din localitatea Stroești, comuna Mușătești, județul Argeș. Tânărul lucra la o firmă de construcții din Pitești și, din spusele apropiaților, avea planuri mari.

„Era un băiat liniștit. În ultima perioadă își cumpărase o locuință la Băbana și se mutase acolo pentru a pune la punct lucrurile”, a declarat, pentru Libertatea, Constantin Oancea, primarul comunei Mușătești, județul Argeș.Bărbatul se afla, marți, pe plaja din Mangalia când o femeie și fetița acesteia – au intrat în marea și au fost la un pas de a fi înghițite de valuri. Deși scăldatul era interzis, Adrian Ciureanu n-a stat pe gânduri și a intrat în apă pentru a salva cele două persoane. L-a ajutat și pe soțul femeii care intrase, la rândul lui, în marea agitată.

Doar familia reunită a reușit să ajungă în siguranță la mal. Tânărul din Argeș a dispărut, însă, în ape. La fața locului au intervenit mai mulți salvamari. Unul dintre ei a povestit că a fost la un pas de a-l salva și pe Adrian.

„Unul dintre bărbaţi s-a ţinut de tubul meu, i-am spus nu da drumul la tub sub nicio formă. „Te ţii strâns de el!”, i-am zis! Eu eram cu caiacul şi vâsleam când a venit un val foarte puternic, m-a adus la 30 de metri de geamandură şi el a scăpat tubul”, a povestit Andrei Joița, salvamar, pentru sursata.ro.

Adrian Ciureanu a fost căutat peste 12 ore de scafandri din cadrul ISU Dobrogea. Misiunea acestora a fost dificilă deoarece valurile aveau chiar și doi metri înălțime.

Trupul bărbatului care și-a dat viața pentru a salva o femeie și o fetiță a fost adus la mal miercuri dimineață de curenți.

Rudele și prietenii au fost șocați, după ce au aflat de sfârșitul înfiorător de care a avut parte Adrian Ciureanu.

„Sincere condoleanțe ! Suntem alături de tine în aceste momente grele! Să fii puternică! Dumnezeu să-l odihnească!”.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Adrian. Foarte trist ce s-a întâmplat la mare”, i-au scris apropiații soției tânărului din Argeș.

Primăria din Mușătești a anunțat că va acorda un ajutor bănesc pentru a veni în sprijinul familiei îndoliate.

sursă foto: Facebook


EXCLUSIV / Stațiunile românești de pe Litoral, frumoase doar în cărțile poștale de acum 30 de ani. De la dusul gunoiului la cursa „horror” cu trenulețul


 

Citește mai multe despre Adrian Ciureanu, inec și Mangalia pe Libertatea.

Comentarii