09 Aug. 2017 12:38

Povestea lui Adrian Ciureanu, eroul care a salvat o femeie și un copil în Mangalia. Tânărul s-a înecat la 31 de ani

Distribuie

Gestul lui Adrian Ciureanu, eroul care a salvat o femeie și un copil în Mangalia, a impresionat o țară întreagă. Tânărul din județul Argeș și-a sacrificat propria viață, intrând în marea agitată pentru ca semenii săi să trăiască. Trupul acestuia a fost adus la mal de curenți. Tânărul avea 31 de ani și era căsătorit.

Adrian Ciureanu era din localitatea Stroești, comuna Mușătești, județul Argeș. Tânărul lucra la o firmă de construcții din Pitești și, din spusele apropiaților, avea planuri mari.

„Era un băiat liniștit. În ultima perioadă își cumpărase o locuință la Băbana și se mutase acolo pentru a pune la punct lucrurile', a declarat, pentru Libertatea, Constantin Oancea, primarul comunei Mușătești, județul Argeș.Bărbatul se afla, marți, pe plaja din Mangalia când o femeie și fetița acesteia – au intrat în marea și au fost la un pas de a fi înghițite de valuri. Deși scăldatul era interzis, Adrian Ciureanu n-a stat pe gânduri și a intrat în apă pentru a salva cele două persoane. L-a ajutat și pe soțul femeii care intrase, la rândul lui, în marea agitată.

Doar familia reunită a reușit să ajungă în siguranță la mal. Tânărul din Argeș a dispărut, însă, în ape. La fața locului au intervenit mai mulți salvamari. Unul dintre ei a povestit că a fost la un pas de a-l salva și pe Adrian.

„Unul dintre bărbaţi s-a ţinut de tubul meu, i-am spus nu da drumul la tub sub nicio formă. „Te ţii strâns de el!', i-am zis! Eu eram cu caiacul şi vâsleam când a venit un val foarte puternic, m-a adus la 30 de metri de geamandură şi el a scăpat tubul', a povestit Andrei Joița, salvamar, pentru sursata.ro.

Adrian Ciureanu a fost căutat peste 12 ore de scafandri din cadrul ISU Dobrogea. Misiunea acestora a fost dificilă deoarece valurile aveau chiar și doi metri înălțime.

Trupul bărbatului care și-a dat viața pentru a salva o femeie și o fetiță a fost adus la mal miercuri dimineață de curenți.

Rudele și prietenii au fost șocați, după ce au aflat de sfârșitul înfiorător de care a avut parte Adrian Ciureanu.

„Sincere condoleanțe ! Suntem alături de tine în aceste momente grele! Să fii puternică! Dumnezeu să-l odihnească!'.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Adrian. Foarte trist ce s-a întâmplat la mare', i-au scris apropiații soției tânărului din Argeș.

Primăria din Mușătești a anunțat că va acorda un ajutor bănesc pentru a veni în sprijinul familiei îndoliate.

sursă foto: Facebook


EXCLUSIV / Stațiunile românești de pe Litoral, frumoase doar în cărțile poștale de acum 30 de ani. De la dusul gunoiului la cursa „horror' cu trenulețul


 

Loading...
Comentarii