Citește și:


Donald Trump a ajuns candidatul republican la alegerile din SUA, chiar dacă nu are nicio experiență pe plan politic. Campania miliardarului a fost însă dominată de scandaluri, cele mai multe provocate de afirmațiile acestuia. Acesta a stârnit furia afro-americanilor, a imigranților, dar și a musulmanilor. Donald Trump a cerut să fie interzis accesul musulmanilor pe teritoriul american și a cerut construirea unui zid la granița cu Mexicul.

Donald Trump, la un eveniment din cadrul campaniei electorale - EPA


Citește și: Cele mai mari gafe ale Donald Trump


Campania acestuia a suferit însă cea mai mare lovitură după apariția unei înregistrări din 2005, în care Trump se laudă cum hărțuiește sexual femeile. Miliardarul a încercat să aplaneze scandalul și a susținut că a fost doar “laudă de vestiar”, însă ulterior numeroase femei l-au acuzat de hărțuire sexuală.  Deși acesta a fost cel mai sonor scandal în care a fost implicat miliardarul dornic să ajungă la Casa Albă, cu siguranță nu a fost și singurul.

Harta puterii după parlamentare. PSD ia un sfert din mandate, AUR și-a dublat scorul. Fiefurile PNL pot fi numărate pe degetele de la o mână | Analiză
Recomandări
Harta puterii după parlamentare. PSD ia un sfert din mandate, AUR și-a dublat scorul. Fiefurile PNL pot fi numărate pe degetele de la o mână | Analiză

Donald Trump, acuzat de agresiune sexuală

Donald Trump a fost întotdeauna cunoscut în mass-media americane pentru atitudinea sa privind femeile. El s-a lăudat adesea privind cuceririle sale, dar și-a atras și critici pentru modul în care a criticat femeile. Comportamentul său privind relația cu femeile a stârnit un nou scandal, care a căpătat proporții uriașe. Pe 7 octombrie, în presă a apărut o înregistrare veche de mai bine de un deceniu. Invitat la emisiunea ”Access Hollywood”, Donald Trump se laudă prezentatorului Billy Bush despre modul în care poate chiar să atingă organele genitale ale unor femei necunoscute, deoarece “atunci când ești o vedetă, te lasă să o faci”.  În aceeași înregistrare, Donald Trump se lăuda că uneori sărută cu forța femeile.

”Ştii că sunt atras în mod automat de femeie frumoase – încep pur şi simplu să le sărut. Sunt ca un magnet. Le sărut. Nici măcar nu aştept”, a afirmat Donald Trump.

Republicanul a încercat să planeze acest scandal, care a fost motiv al multor atacuri din partea rivalei sale democrate. În a doua dezbatere electorală, Donald Trump a afirmat că a fost vorba “laudă de vestiar” și că nu a făcut niciodată așa ceva.

Alegeri parlamentare şi prezidenţiale 2024. Cum se formează Guvernul
Recomandări
Alegeri parlamentare şi prezidenţiale 2024. Cum se formează Guvernul

În următoarele zile, mai multe femei au început să-l acuze pe miliardar că au fost agresate sexual, pipăite şi sărutate în mod forţat de către acesta. De asemenea, o jurnalistă a revistei People a susţinut că Donald Trump a agresat-o sexual chiar în timp ce documenta un material despre aniversarea unui an de la căsătoria miliardarului cu Melania.


Citește și:


Campania republicană a dezminţit în mod repetat toate acuzaţiile şi a susţinut că poveştile prezentate de femei sunt ”ridicole şi fictive”. Mai mult, Donald Trump le-a ameninţat pe acuzatoarele sale că le va da în judecată pentru defăimare după finalizarea campaniei electorale. Miliardarul republican a susținut chiar că acuzatoarele sale fac parte dintr-o campanie orchestrată de către rivala Hillary Clinton.

Klaus Iohannis poate desemna noul premier. Scenariul care poate evita intrarea suveraniștilor la guvernare
Recomandări
Klaus Iohannis poate desemna noul premier. Scenariul care poate evita intrarea suveraniștilor la guvernare

Donald Trump, acuzat că nu a plătit taxe timp de 18 ani

Un alt scandal răsunător în care a fost implicat Donald Trump a fost cel privind plata taxelor. Miliardarul este singurul candidat la alegerile prezidențiale din SUA care a refuzat să-și facă publică declarația de avere. Desigur, decizia sa a fost asupru criticată de tabăra democrată, care l-a acuzat că ascunde ceva.

Ulterior, a ieșit la iveală că Donald Trump a raportat într-un an o pierdere uriașă, care i-a permis să se sustragă de la plata taxelor timp de 18 ani.  Companiile prezidenţiabilului republican au intrat în faliment în patru rânduri, ca urma a gestionării proaste a finanţelor.

În timpul campaniei electorale, jurnaliştii New York Times au publicat un document care demostrează că republicanul Donald Trump a raportat în declaraţia sa de avere din 1995 o pierdere de până la 916 milioane de dolari, iar o deducere fiscală atât de substanţială i-ar fi permis miliardarului conservator să evite plata taxelor federale pe venit pentru următorii 18 ani, adică până în 2013.


Citește și:

De astfel, atacat de Hillary Clinton, în cadrul primei dezbateri prezidențiale, privind faptul că nu își face publică declarația de venit, Donald Trump a dat o replică suprinzătoare, care a stârnit noi întrebări. “Asta mă face deștept”, a spus el, când democrata a sugerat că s-ar fi sustras de la plata taxelor.

Donald Trump, conventia republicana din SUA - EPA

Deși aceste scandaluri au fost cele mai sonore în cadrul campaniei electorale, trecutul lui Donald Trump nu este deloc lipsit de pată.

Donald Trump, acuzat că a discriminat chiriașii afro-americani

În 1973, Departamentul de Justiție a lansat un dosar de discriminare a chiriaşilor afro-americani în 39 de locaţii din New York deţinute de Donald şi tatăl său, Fred Trump. Jurnaliştii New York Times au scris că Trump Management a refuzat în repetate rânduri să închirieze locuinţe sau să negocieze nivelul chiriilor pentru afro-americani.

De asemenea, compania imobiliară administrată de miliardarul republican şi de tatăl său a impus termeni şi condiţii contractuale diferite în funcţie de rasa chiriaşilor. În unele cazuri, compania susţinea în mod fals că nu are apartamente disponibile pentru închiriat pentru clienţii afro-americani.

Ulterior, Fred şi Donald Trump au dat în judecată pentru 100 de milioane de dolari Departamentul de Justiţie. Avocații familiei au susținut că administraţia americană încearcă să oblige compania să acorde chirii ieftine pentru persoanele asistate social. Procesul civil s-a finalizat, însă, după ce s-a ajuns la o înţelegere în afara instanţei.

Controversele privind Donald J Trump Foundation

Jurnaliştii Washington Post au scris la începutul lunii octombrie că procurorii newyorkezi l-au anunţat pe Donald Trump că fundaţia sa caritabilă încalcă legislaţia statală prin solicitatea de donaţii fără a avea un certificat de funcţionare adecvat. Reprezentanţii Trump Foundation au fost somaţi să pună capăt imediat activităţii de strângere de donaţii pe teritoriul statului newyorkez.

Directorul Biroului Procuraturii Generale, James Sheehan, a trimis o ”notă de violare a legislaţiei” reprezentanţilor Donald J Trump Foundation, potrivit unui document prezentat de secretarul de presă al procurorului Eric Schneiderman.

Cu o zi înainte de trimiterea ”notei de încălcare a legislaţiei”, jurnaliştii Washington Post au publicat o investigaţie în care demostrează că organizaţia caritabilă a prezidenţiabilului republican a solicitat donaţii de la alte persoane, deşi nu era înregistrată în mod adecvat pentru a activa pe teritoriul statului New York.

Interdicția a apărut la scurt timp după ce Donald Trump a fost acuzat că a folosit bani din fondurile fundației pentru a scăpa de o amendă emisă împotriva clubului său de golf din Palm Beach.

Citește și: Donald Trump este acuzat că a făcut afaceri în Cuba, când acest lucru era interzis

Scandalurile care o urmăresc pe Hillary Clinton

Hillary Clinton - EPA

Hillary Clinton încearcă să scrie istorie și să devină prima femeie care ajunge președinte a SUA. Aceasta nu a reușit însă să păstreze distanța de scandalurile politice, de-a lungul unei cariere remarcabile care s-a întins pe o perioadă de mai bine de trei decenii.

Un subiect spinos pentru candidata democrată în timpul campaniei a fost scandalul e-mailurilor. De astfel, scandalul a fost un motiv de atac pentru republicanul Donald Trump. Miliardarul a acuzat-o pe democrată chiar că este responsabilă de moartea ambasadorului american Chris Stevens în atacul din Benghazi (perioadă în care Hillary Clinton era șefa diplomației americane), sugerând că atacul a fost orchestrat în urma unor informații confidențiale sustrase din e-mailurile lui Hillary Clinton. Nu există însă nicio dovadă care să sprijine această teorie.

Totodată, Donald Trump a atacat-o pe democrată de-a lungul campaniei electorale în privința infidenlităților de care a fost acuzat fostul președinte Bill Clinton. Miliardarul susține că fosta Primă Doamnă a jucat un rol esenţial în încercarea administraţiei prezidenţiale de a ascunde sub covor aventurile extramaritale ale lui Bill Clinton, inclusiv adulterul cu tânăra stagiară de la Casa Albă Monica Lewinsky.

Scandalul e-mailurilor, lovitură dură pentru Hillary Clinton

În urmă cu aproape o săptămână, FBI a anunțat că redeschide ancheta privind utilizarea unui server privat de e-mail de către fostul secretar de stat Hillary Clinton. Acest anunț a fost văzut drept o lovitură dură pentru campania democrată, care obținute un avans considerabil în fața lui Donald Trump.

Scandalul e-mailurilor durează deja de aproape doi ani de zile. Hillary Clinton a stârnit o adevărată furtună după ce a refuzat să predea autorităţilor guvernamentale peste 30.000 de e-mailuri, care, potrivit avocaţilor, nu aveau legătură cu Departamentul de Stat.


Citește și:


La începutul anului, prezidenţiabila democrată a recunoscut într-o dezbatere electorală că nu are nicio temere cu privire la ancheta agenţilor federali în serverul privat de e-mail folosit în timpul mandatului său de la Departamentul de Stat.

“Nu am trimis şi nu am primit niciodată materiale clasificate”, a susţinut Hillary Clinton.

Directorul FBI, James Comey a anunţat la data de 5 iulie că ancheta nu a permis găsirea unor dovezi care să susţină formularea unor eventuale acuzaţii penale împotriva lui Hillary Clinton. Cu toate acestea, Comey a precizat că Hillary Clinton a dat dovadă de neglijenţă în ceea ce priveşte administarea e-mailurilor.

Pe 28 octombrie, agenţii federali au anunţat redeschiderea anchetei, după descoperirea unor e-mailuri pe dispozitivele electronice ale colaboratoarei Huma Abedin. Descoperirea e-mailurilor trimise de democrată a avut loc în cadrul unei anchete care-l viza pe soţul lui Abedin, politicianul Anthony Weiner, anchetat pentru trimiterea unor mesaje cu conţinut sexual unei adolescente de 15 ani.

hillary_clinton_04.jpg

Infidelitățile lui Bill Clinton, motiv de atac la adresa lui Hillary

În ultimele luni, prezidenţiabilul republican s-a folosit de aventurile extramaritale ale fostului preşedinte Bill Clinton pentru a o ataca pe democrata Hillary Clinton. Miliardarul a sugerat că aceasta va fi o preşedintă extrem de slabă ca urmare a reacţiei pe care a avut-o în urma infidelităţilor soţului de la Casa Albă.

“Dacă Hillary Clinton nu a putut să-și satisfacă soțul, ce o face să creadă că poate să satisfacă America”, a scris Donald Trump pe Twitter, anul trecut, însă între timp a șters mesajul.


Citește și: Donald Trump s-a întâlnit cu femeile care îl acuză pe Bill Clinton de hărțuire, înainte de a doua dezbatere


Hillary Clinton a fost adesea criticată pentur că a stat alături de soțul ei și i-a luat apărarea în public împotriva amantelor sale, printre care se numără Paula Jones, Gennifer Flowers, precum şi tânăra Monica Lewinsky. Mai mult, democrata este acuzată că ar fi cerut consilierilor săi să pună capăt unui proces civil pentru hărţuire sexuală, intentat de Paula Jones împotriva lui Bill Clinton. De asemenea, aceasta a stat alături de soţul ei după scandalul legat de tânăra stagiară Monica Lewinsky, care a lăsat o pată neagră peste cele două mandate prezidenţiale ale lui Bill Clinton. Democrata a susţinut, la doar câteva săptămânăni după pornirea scandalului, că mariajul ei este mai puternic.

Clinton Foundation nu a fost lipsită de controverse

Clinton Foundation a apărut în 1997, în timpul ultimului mandat prezidenţial al lui Bill Clinton. În ultimele aproape două decenii de activitate, organizaţia caritabilă a strâns peste 2 miliarde de dolari în donaţii de la corporaţii americane, guverne şi companii străine, donatori politici şi alte grupuri şi indivizi cu o istorie cel puţin controversată.

În timpul campaniei electorale, Clinton Foundation a reprezentat unul dintre subiectele cheie, care a generat controverse. Republicanul nu a pierdut ocazia de a-și ataca rivala pentru pentru donaţiile primite în conturile organizaţiei caritabile dinspre liderii Orientului Mijlociu.

Mai precis, Wall Street Journal a scris în februarie 2015 că donaţii importante au ajuns în conturile Clinton Foundation din partea unor state precum Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Oman, Australia, Germania şi Canada.

Totuşi, Hillary Clinton a promis că nu va mai primi donaţii din partea unor alte state sau organizaţii guvernamentale dacă va câştiga cursa pentru Casa Albă.

Sumele uriașe primite de Hillary și Bill Clinton, în schimbul unor discursuri

Jurnaliştii CNN au relatat că Hillary şi Bill Clinton au câştigat peste 153 de milioane de dolari sub forma comisioanelor primite pentru discursurile ţinute în perioada 2001-2015. Cei doi au ţinut 729 de discursuri şi au primit un comision mediu de 210.795 de dolari pentru fiecare apariţie.


Citește și: Hillary Clinton, o avere din politică. La cât se ridică veniturile familiei Clinton


De asemenea, cuplul prezidenţial a primit 7,7 milioane de dolari doar din cele 39 de discursuri ţinute pentru instituţii financiare şi mari bănci, printre care se numără Goldman Sachs, UBS şi CitiGroup. Hillary Clinton a primit 1,8 milioane de dolari pentru cele opt discursuri ţinute pentru angajaţii unor mari bănci. Bill Clinton a început să primească comisioane duble sau chiar triple pentru discursuri, după ce soţia sa a devenit secretar de stat al SUA.

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Aproape 1,7 miliarde de euro au dispărut din conturile BNR într-o singură lună. Motivele nu sunt clare
Știrileprotv.ro
Aproape 1,7 miliarde de euro au dispărut din conturile BNR într-o singură lună. Motivele nu sunt clare
Adevărul neștiut! De ce a divorțat Helmut Duckadam, după aproape trei decenii de căsnicie. S-a însurat apoi cu o femeie mult mai tânără: "Se scria că..."
Viva.ro
Adevărul neștiut! De ce a divorțat Helmut Duckadam, după aproape trei decenii de căsnicie. S-a însurat apoi cu o femeie mult mai tânără: "Se scria că..."
“Regina Întunericului” a vorbit despre iadul din viața ei. Secrete grave din trecut, pe care le-a ținut ascunse: “M-am temut pentru viața mea”
Libertateapentrufemei.ro
“Regina Întunericului” a vorbit despre iadul din viața ei. Secrete grave din trecut, pe care le-a ținut ascunse: “M-am temut pentru viața mea”
Alertă pentru utilizatorii Gmail! Noua schemă de fraudă de care trebuie să se ferească. Acest e-mail nu trebuie deschis niciodată
FANATIK.RO
Alertă pentru utilizatorii Gmail! Noua schemă de fraudă de care trebuie să se ferească. Acest e-mail nu trebuie deschis niciodată
Interviul premonitoriu al lui Helmuth Duckadam și problemele de sănătate de care s-a lovit, chiar după Sevilla '86: „Încrederea în forțele proprii este mai puternică ca orice medicament”
GSP.RO
Interviul premonitoriu al lui Helmuth Duckadam și problemele de sănătate de care s-a lovit, chiar după Sevilla '86: „Încrederea în forțele proprii este mai puternică ca orice medicament”
Elwira și Mihai Petre, imagini inedite din noua lor locuință. Cum au ales să decoreze casa
Elle.ro
Elwira și Mihai Petre, imagini inedite din noua lor locuință. Cum au ales să decoreze casa
Imagine rară cu Helmut Duckadam și Alexandra în ziua nunții. Între ei era o diferență de vârstă de 20 de ani, iar povestea lor de dragoste este demnă de scenariul unui film
Unica.ro
Imagine rară cu Helmut Duckadam și Alexandra în ziua nunții. Între ei era o diferență de vârstă de 20 de ani, iar povestea lor de dragoste este demnă de scenariul unui film
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Vremea 2 - 16 decembrie 2024. Nou val de precipitații spre finalul săptămânii. La munte se va depunde strat nou de zăpadă
Observatornews.ro
Vremea 2 - 16 decembrie 2024. Nou val de precipitații spre finalul săptămânii. La munte se va depunde strat nou de zăpadă
Horoscop 2 decembrie 2024. Leii sunt dispuși să facă eforturi importante pentru a vedea realizate anumite planuri, dar au nevoie și de o strategie
HOROSCOP
Horoscop 2 decembrie 2024. Leii sunt dispuși să facă eforturi importante pentru a vedea realizate anumite planuri, dar au nevoie și de o strategie

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI