De Andreea Radu,

Reuniunea s-a concentrat în primul rând asupra procedurilor UE de ratificare a retragerii Regatului Unit conform acordului la care s-a ajuns joi cu premierul britanic Boris Johnson, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a informat că Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea Brexitului, dar scrisoarea nu era semnată de premier.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede amânarea unui vot asupra acordului de Brexit, până când va fi adoptată legislația prin care s-ar implementa acest acord.

În timp ce parlamentarii britanici votau, zeci de mii de englezi au ieșit pe străzi în Londra, cerând un nou referendum privind Brexitul.

Acest amendament este descris drept o plasă de siguranță pentru situația în care dezbaterea parlamentară nu se încheia până pe 31 octombrie, pentru a evita o situație echivalentă cu un Brexit fără acord, potrivit Reuters. .

Citeşte şi:

BREXIT | Guvernul britanic a trimis o cerere către UE pentru amânarea Brexitului. Boris Johnson nu a semnat-o

5 superlecturi de weekend. De la copiii care evadează din întuneric făcând escaladă, până la reparaţia autorităţilor britanice faţă de românca pe care o discriminaseră

Calabria, dincolo de mafie. Locurile de poveste și plajele spectaculoase care mărginesc două mări

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri