Mergi direct la conținut »
Astra Bus se pregătește să lanseze un nou model de troleibuz
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Astra Bus se pregătește să lanseze un nou model de troleibuz

Astra Bus se pregătește să lanseze un nou model de troleibuz

Producătorul din Arad, Astra Bus, se pregătește să lanseze un nou model de troleibuz, după ce a ieșit din insolvență. Prototipul va avea 12 metri și podea coborâtă. Față de modelele anterioare, noul troleibuz va putea circula 10 kilometri fără a fi conectat la rețeaua electrică.

Reprezentanții singurului producător de troleibuze din România au precizat că prototipul de troleibuz urmează să fie testat în Ungaria, notează economica.net.

Caroseria noului vehicul ar putea fi construită în colaborare cu IVECO, însă producătorul din Arad poartă discuții și cu alte companii europene, a precizat administratorul societății.

De aproape 3 ani, la Ciorogârla, lângă Bucureşti, a fost ridicată o fabrică de construcţie de autobuze unde sunt produse, anual, zeci de vehicule de transport călători, cu o durată de viaţă dublă faţă de majoritatea autobuzelor din străinătate, cu până la 80.000 de euro mai ieftine, dar care nu sunt dorite de autorităţile din România.

Eurobus Diamond este singurul autobuz românesc care a supravieţuit crizei financiare şi care a ajuns, în prezent, să concureze cu mari producători precum Mercedes, MAN sau Iveco.

sursă foto: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea


Citește și FOTO | Povestea de dragoste a unui cuplu care vizitează câte o țară nouă în fiecare lună


 

Close
Închide
  Close