Mergi direct la conținut »
Atac cibernetic la Primăria Tulcea. Serviciul de Taxe și Impozite a fost închis din cauza hackerilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Atac cibernetic la Primăria Tulcea. Serviciul de Taxe și Impozite a fost închis din cauza hackerilor

Atac cibernetic la Primăria Tulcea. Serviciul de Taxe și Impozite a fost închis din cauza hackerilor

Ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe Tulcea vor fi închise în perioada 25-27 martie din cauza unui atac cibernetic care a vizat calculatoarele instituției.

„Întreruperea este cauzată de un atac informatic iar în acest moment specialiştii IT lucrează pentru rezolvarea situaţiei. Vom reveni pe parcurs cu informaţii suplimentare”, spun reprezentanţii primăriei, citați de Adevărul.

„Pe datele pe care le avem până acum, a fost un „CryptoLocker ransomware attack ” care a dus la incriptarea bazelor de date utilizate de Serviciul Impozite şi Taxe. Informaticienii lucrează de azi dimineaţă şi speră să rezolve problema până la sfârşitul zilei de miercuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției Cristian Ganciu.

El a explicat că din bazele recuperate până acum nu a fost niciuna cu informaţii şterse sau alterate.

Primăria Tulcea a anunțat că a discutat cu DIICOT și mâine vor începe investigaţiile.


Citește și: Concediată din Direcția Piețe Sector 4 ”pentru că n-am vrut să mă înscriu în PSD”, Elena Lefter a câștigat procesul, dar ”m-au trimis la  Control, unde se face și teren, deși am scleroză multiplă!”


 

 
 
Close
Close
Închide