De Valentina Postelnicu,

Şeful statului le-a atras atenţia liberalilor că adeversarul lor sunt cei de la PSD, şi nu Uniunea Salvaţi România, cu care PNL a avut divergenţe, în Parlament, în perioada alegerilor prezidenţiale.

Klaus Iohannis a mai spus, potrivit surselor parlamentare, că susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin, chiar dacă, teoretic, PNL este avantajat de actualul sistem electoral, cu alegeri într-un singur tur de scrutin.

Dar, potrivit preşedintelui, există şansa ca PNL să câştige şi alte primării decât cele unde primarii actuali au şanse mari.

În ceea ce priveşte alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene, preşedintele consideră că aceştia nu ar trebui să fie aleşi prin vot, ci dintre consilieri, cum este actualul sistem.

Preşedintele a mai cerut ca proiectele pentru care PNL a pledat în campania electorală, recursul compensatoriu, legea alegerii primarilor, desfiinţarea secţiei speciale din Justiţie, Ordonanţa 114, să intre în proces de aplicare, cât mai repede, ţinând cont de presiunea publică asupra Guvernului.

„Românii nu ne-au votat doar ca alternativă la PSD, ci şi pentru că aşteaptă soluţii de la noi”, a spus preşedintele.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Iohannis le-a spus parlamentarilor PNL că trebuie să ajute Executivul în acest proces de modificare a legilor, dar le-a mai transmis că fie atenţi la traseimul politic, pentru că foarte mulţi aleşi vor dori să vină spre PNL, şi nu trebuie acceptat oricine.

În plus, a spus preşedintele Klaus Iohannis, PNL ar trebui să îşi întărească majoritatea în Parlament, pentru a putea trece, la vot, proiectele Guvernului, inclusiv prin încercarea de a schimba preşedinţii celor două Camere.

Dacă la Senat se aşteaptă o decizie a CCR în privinţa modului în care a fost ales Teodor Meleşcanu, în cazul Camerei Deputaţilor, este nevoie de modificarea Regulamentului, pentru că şeful Camerei este schimbat doar la propunerea grupului parlamentar care l-a propus, respectiv PSD.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor