MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2017 15:31

Cine era bărbatul care a murit strivit în mașină, la intrarea în Timișoara, și detalii despre poarta care l-a ucis. Cum se apără primarul Nicolae Robu, în fața acuzațiilor

Distribuie

Bărbatul care a murit strivit în mașină, la Timișoara, era student. Inspectoratul de Poliție din județul Timiș a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul bărbatului de 24 de ani care a murit, aseară, în mașina sa, în urma furtunii violente din vestul țării.

Vlad Baici, în vârstă de 24 de ani, student în anul VI în Timișoara, la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș, Facultatea de Medicină Dentară, a fost efectiv strivit de poarta de la intrare în municipiul Timișoara dinspre Lugoj.

Mama sa, care lucrează tot în sistemul sanitar, fiind angajată a Spitalului Judeţean din Timişoara, este devastată de durere, după dispariţia singurului copil al familiei.

Prietenii, colegii, rudele şi profesorii au scris numeroase mesaje de condoleanţe pe reţelele de socializare, în memoria lui Vlăduț, informează tion.ro, care oferă detalii și despre poarta ucigașă.

Vlad Baici, în vârstă de 24 de ani, student

Vlad Baici, în vârstă de 24 de ani, era student în Timișoara | FOTO: Facebook

Firma timișoreană Stareto SRL din Timișoara s-a ocupat de lucrările pentru modernizarea porții, care a mai avut și alte contracte cu municipalitatea. De exemplu, a modernizat Sala de Consiliu a Primăriei și a reabilitat și Clinica de Oftalmologie a Spitalului Municipal.

 Lucrările la poarta de intrare în oraș de pe Calea Lugojului au fost efectuate în vara anului 2015 și au costat, potrivit primarului Nicolae Robu, 200.000 de lei fără TVA, adică peste 50.000 de euro cu tot cu TVA. Nu s-a organizat licitaţie publică, ci vorbim despre o încredinţare directă. Pe poartă stătea scris „Timișoara, orașul declanșării Revoluției române din Decembrie 1989”.

La acea vreme, reprezentanții Primăriei Timișoara au făcut public proiectul de modernizare. La bază, structura avea un stâlp din beton armat, de 120/40 cm, iar deasupra acestuia era pus beton aparent, un compozit care arată ca betonul, dar este mult mai ușor și mai flexibil, potrivit site-urilor de specialitate. Mai sus a fost pusă o placă din fibrociment, precizează sursa citată.

Schiță poarta de intrare Calea Lugojului, Timișoara

Schița porții de intrare în Timișoara, dinspre Lugoj, pe Calea Lugojului | FOTO: tion.ro

Astăzi, pe pagina sa de Facebook, primarul orașului Timișoara, Nicolae Robu, a făcut câteva precizări „cu privire la poarta de intrare în oraș dinspre Lugoj”.

„În 2014-2015, s-a realizat modernizarea porții, mai bine zis estetizarea ei, prin intervenții autorizate, conforme – cel puțin la nivelul caietului de sarcini – cu solicitările expertului care a efectuat expertiza prealabilă comandată de Primărie”, a scris – printre altele, edilul. Iată mesajul complet:

Și fostul premier Sorin Grindeanu cere pedepsirea vinovaților. El a scris pe Facebook că nu putem rămâne indiferenți la unele dintre cauzele care au dus la decese și răniți.

Vă reamintim că o furtună violentă a izbucnit, aseară, în vestul țării, iar vântul a atins la rafală viteze de aproape 100 de kilometri pe oră.

N-a durat mai mult de 15 minute, dar a fost suficient cât să producă pagube materiale importante și, din nefericire, multe victime.

SUMAR

Opt morți și 137 de răniți după urgia din vestul țării. Președintele Iohannis cere să se stabilească vinovații. Sute de copaci au fost culcați la pământ și multe mașini distruse.

În zeci de localități, curentul electric a fost întrerupt, iar acoperișurile au fost smulse în timpul vijeliei. În plus, peste 100 de trenuri au avut întârzieri în urma furtunii de duminică din vestul țării.

Vezi care era situația traficului rutier, în această dimineață, în orașele afectate de furtună.

Totuși, multă lume se întreabă acum dacă nu cumva am avut de-a face cu o tornadă în vestul țării. Iată ce spun meteorologii despre furtuna de aseară.

Primarul Nicolae Robu a găsit vinovații, după furtuna violentă din Timișoara: „Ce se poate face în câteva minute?”

Mai mult, e scandal la Timișoara, după ce șoferul a fost ucis de acel indicator de intrare în oraș. Premierul Tudose: „Întrebaţi-l pe domnul Robu de ce a picat semnul inaugurat de el”.

Chiar va fi și un protest la adresa primarului Robu, organizat pe Facebook: „Cum să fiu eu vinovat că mi-am făcut datoria?”

Tot premierul Tudose a spus astăzi, la Digi 24, că va trebui gândit un sistem de alertă, chiar săptămâna viitoare, care să fie implementat.


CITEȘTE ȘI… O întreagă familie a fost ucisă la Buziaș de furtună. Mama, tata și fetița se plimbau în parc în momentul declanșării vijeliei


Citește mai multe despre Nicolae Robu, judetul timis, lugoj, student, Timiș, Timișoara și tragedie pe Libertatea.

Comentarii