Mergi direct la conținut »
Un nou cutremur de 6,2 grade în insula Lombok. Între timp, bilanțul victimelor de duminică a ajuns la 381 de morți
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un nou cutremur de 6,2 grade în insula Lombok. Între timp, bilanțul victimelor de duminică a ajuns la 381 de morți

Un nou cutremur de 6,2 grade în insula Lombok. Între timp, bilanțul victimelor de duminică a ajuns la 381 de morți

Un nou cutremur de 6,2 grade în insula Lombok din Indonezia. Acesta vine la patru zile după un seism devastator de 6,9 grade. Bilanțul victimelor cutremurului de duminică din insula Lombok din Indonezia ar fi de 381 de morți, au anunțat autoritățile locale indoneziene, dar dintre aceștia doar 168 au fost identificași, așa că cifra nu poate fi considerată, însă, oficială, scrie DPA, citat de Agerpres.

Deocamdată nu se au fost raportate pagube materiale sau de vieți omenești produse în urma seismului de joi dimineață.

Un reprezentant al Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor (BNPB) a declarat că armata din Lombok a anunţat că numărul morţilor în urma cutremurului de duminică este de 381, însă a subliniat că aceste date nu au fost verificate. „Informaţiile despre victime trebuie să cuprindă numele, vârsta, sexul şi adresa pentru verificare”, a spus el. „Datele BNPB sunt oficiale”, a precizat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că cifra oficială este de 168.

Oficialii susțin că discrepanţele în ceea ce priveşte numărul victimelor sunt normale în etapa de urgenţă după un dezastru.

Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului, conform BNPB.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiştilor şi al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puţin 17 morţi pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori. Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate, iar în anumite părţi ale insulei de o suprafaţă de circa 4.700 metri pătraţi unele sate au fost distruse aproape în întregime.

Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupţii vulcanice şi seisme.


Citește și: EXCLUSIV / Mihaela Buzărnescu, prima declarație după accidentarea teribilă de la Montreal. Jucătoarea a părăsit terenul în scaun cu rotile


 

Close
Închide
  Close