De Daniel Ionașcu,

”Da. Este greu de spus când, dar acest lucru este o certitudine. În mod norocos, am trecut de ultima criză într-un mod relativ bun. Warren (Buffett – n.r.) a vorbit de asta și el înțelege această zonă mult mai bine decât mine.

În ciuda acestei predicții despre probleme în viitor sunt chiar optimist despre cum inovația și capitalismul vor îmbunătăți situația oamenilor de pretutindeni”, a spus miliardarul.

Ultima criză financiară mondială s-a declanșat în anul 2007 în SUA, odată cu criza creditelor subprime, acordate celor care nu își permiteau. Ulterior, aceasta s-a extins la nivel mondial, odată cu falimentul băncii Lehman Brothers din 2008 și a naționalizării asigurătorului AIG.

Din 2009, criza s-a extins în domeniul economic și a trecut Atlanticul, în Europa. Aici a apărut o nouă fază, respectiv criza datoriilor suverane, fiind afectate state precum Grecia, Cipru, Irlanda sau Portugalia, probleme având și Spania și Italia.

În 2010, România a majorat cota TVA de la 19% la 24%, a redus salariile bugetarilor cu 25% și a tăiat ajutoarele sociale cu 15%.

Ulterior, din 2012, acestea au revenit, iar România are cea mai mare creștere economică din Europa.

Monedele virtuale duc la moartea oamenilor

Revenind la Bill Gates, acesta a mai spus și că monedele virtuale duc la moartea oamenilor în mod direct.

Monedele virtuale au apărut în 2008, când a fost inventat Bitcoin. Acesta este opera enigmaticului Satoshi Nakamoto. Nu se știe exact cine este acesta, dar un proces de 10 miliarde de dolari din Florida ar arăta că este opera a trei persoane: miliardarul australian Craig Wright și frații Dave Kleinman, decedat între timp în 2013, și Ira Kleinman.

Bitcoin a urcat anul trecut de la o mie de dolari la valori de aproape 20.000 de dolari, dar apoi a scăzut, iar acum este în jur de 10.650 de dolari bucata.

După Bitcoin au fost inventat foarte multe monede virtuale, numărul acestora ajungând acum la peste 1.200. Cele mai importante sunt Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero, Ripple sau Bitcoin Cash.

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă