Mergi direct la conținut »
Canabis ”spaniol” pentru toxicomanii din Giurgiu. Cultură de frunze de canabis
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Canabis ”spaniol” pentru toxicomanii din Giurgiu. Traficanții aduceau drogul cu mașinile lor

De Cristian Burcioiu, . Ultimul update Marți, 17 aprilie 2018, 15:51

Canabis ”spaniol” pentru toxicomanii din Giurgiu. La acest caz au lucrat timp de patru luni polițiștii giurgiuveni de la Crimă Organizată pentru a-i demasca pe cei care, cu propriile autoturisme, aduceau drogul din Peninsula Iberică. În interiorul rețelei a fost infiltrat un ofițer sub acoperire care a ajutat la realizarea flagrantului.

Ad placeholder

Povestea drogurilor aduse din Spania cu mașinile de  membrii grupării, a început în urmă cu câteva luni. Tot de atunci, cu ajutorul unui ofițer antidrog sub acoperire infiltrat în grupare, toate mișcările traficanților au fost monitorizate, iar când s-a ivit momentul a fost organizat flagrantul în urma căruia rețeaua a fost demascată.

Cumpărau kilogramul de canabis din Spania cu 2.500 de euro și îl ”scoteau” în țară la aproape 13.000 de euro

”Canabisul provine din Spania de unde era cumpărat doar en gros, la sacoșă cum se spune, cu cel mult 2.500 de euro pe kilogram. În țară, adică la Giurgiu și în împrejurimi, clienții plăteau 60 de lei pe gram, adică undeva în jurul a 12 euro pe gram, ceea ce duce la un cost de aproape 13.000 de euro pe kilogram. Traficanții scoteau un profit uriaș, de aproape 10.000 de euro pe fiecare kilogram. La Giurgiu, drogul era adus cu mașinile, ascuns în bagaje. Există informații că rețeaua a introdus  în România peste 12 kilograme de canabis ”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Drogul era vândut în apartamente, doar clientelei stabile

Clientela rețelei giurgiuvene de traficanți care se aproviziona de la peste 3.000 de kilometri de casă era formată doar din persoane de încredere, din amici. Niciodată, canabisul nu era vândut la stradă, prin intermediari. De altfel, ultima tranzacție – supravegheată de ofițerii giurgiuveni de la Crimă Organizată -, a fost făcută într-un apartament din oraș, loc cunoscut ca fiind unul dintre ”cuiburile” al dealerilor cu conexiuni în Peninsula Iberică. Unul dintre membrii rețelei a încercat să vândă unui toxicoman 45 de grame de stupefiant.

La perchezițiile caselor a doi dintre traficanții care au fost arestați pentru droguri de mare risc au fost descoperite alte 160 de grame de canabis, dar și 1.100 e euro și 900 de lei.

Șoferii drogați i-au condus pe polițiștii antidrog, fără să știe, la gruparea de traficanți de canabis

Una dintre pistele care au condus la demascarea rețelei de traficanți de stupefiante aduse din Spania a fost aceea care a pornit de la mai mulți șoferi prinși drogați la volan. Investigațiile pe care ofițerii giurgiuveni de la Crimă Organizată le-au făcut au condus la gruparea care îi aproviziona cu canabis pe toxicomanii din Giurgiu și din localitățile limitrofe.

”Unele dintre anchetele declanșate în urma depistării unor șoferi drogați la volan au condus la gruparea care aproviziona toxicomanii din Giurgiu cu canabis”, ne-au spus aceleași surse.

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
HOROSCOP
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close