Mergi direct la conținut »
Carina Ţurcan, românca arestată la Moscova pentru spionaj, a acordat primul interviu. Speră să aibă un „proces deschis”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Carina Ţurcan, românca arestată la Moscova pentru spionaj, a acordat primul interviu. Speră să aibă un „proces deschis”

Carina Ţurcan, românca arestată la Moscova pentru spionaj, a acordat primul interviu. Speră să aibă un „proces deschis”

Carina Ţurcan, românca arestată la Moscova pentru spionaj, a acordat primul interviu. Cea acuzată că ar fi spionat în favoarea României a declarat că nu a avut acces la secrete ale statului rus și speră să aibă parte de un proces deschis.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat portalului meduza.io, citat de site-ul Deschide.md.

„Nu văd motive pentru care procesul meu să fie unul închis, iar articolul din Codul Penal care mi se incriminează nu poate fi motiv pentru un proces închis. Eu nu am avut acces la secrete de stat. Sper că în cadrul unui proces deschis nevinovăţia mea va fi vizibilă”, a declarat Carina Ţurcan.

Femeia a afirmat că serviciile secrete din Rusia nu i-au prezentat probe prin care să dovedească faptul că ar fi colaborat cu serviciile de informații ale altor state.

„Anchetatorii refuză să-mi prezinte ce, cui şi când am transmis, de aceea, eu consider că ceea ce ancheta numeşte dovezi sunt falsuri fabricate. Eu altă explicaţie nu găsesc”, a adăugat Carina Ţurcan.

Pe 8 august, Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a solicitat prelungirea arestului preventiv pentru Carina Țurcan, o femeie originară din Republica Moldova, care are și cetățenie română. Ea este acuzată de spionaj în favoarea Bucureștiului.

Carina Valerievna Ţurcan, care este angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de spionaj şi de trădare naţională. Potrivit legislației din Rusia, acuzația de spionaj se aplică numai străinilor. Astfel, Carina Țurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că Ţurcan deţine şi cetăţenia română.

Potrivit Mediafax, Carina Țurcan a fost reținută și arestată de agenții FSB pe 15 iunie. Biroul și locuința româncei au fost percheziționate, iar „angajaţii companiei (Inter RAO) vor fi interogaţi în procesul penal ca martori”. Arestarea Carinei Țurcan ei a fost făcută publică abia pe data de 19 iunie.


Citește și EXCLUSIV/ Momentul în care jandarmerița bătută este scoasă din mulțime și merge singură. ”Fraților, unde dracu m-ați dus!” – VIDEO


 

Close
Închide
  Close