Mergi direct la conținut »
Ce documente a primit MAI după uriașul scandal din Poliție iscat de agentul rutier-pedofil
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Documentele primite de MAI după scandalul din Poliție iscat de agentul rutier-pedofil. Eugen Stan e în continuare în arest

De Cristian Burcioiu, . Ultimul update Marți, 16 ianuarie 2018, 13:27

Agentul șef adjunct Eugen Stan, polițistul rutier arestat pentru mai multe abuzuri sexuale îndreptate asupra unor minori, a iscat un uriaș scandal în Poliția Română. S-a lăsat cu cereri de plecare din funcții, rostite de la vârful MAI, cu controale și chiar cu demisii. La ”Interne”, pe masa ministrului Carmen Dan, au ajuns trei seturi de documente - rapoarte și solicitări de declanșare a unor cercetări prealabile -, care vor fi analizate în perioada imediat următoare.

Ad placeholder

Momentul în care ministrul Carmen Dan a cerut public înlocuirea din funcția de șef al Poliției Române a chestorului Bogdan Despescu a fost urmat de întâlnirea dintre Mihai Tudose, astăzi premierul demisionar, și șeful polițiștilor români. Un raport complet cerut de șeful executivului, cu termen de ”predare” într-o săptămână, a fost decizia lui Tudose care a înlocuit schimbarea din funcție cerută de Carmen Dan. Documentul, furnizat în timp util, face radiografia completă a ultimelor cazuri de agresiune sexuală comise agentul șef adjunct Eugen Stan, dar și a modului în care polițiștii bucureșteni de la mai multe secții și-au făcut treaba și în alte infracțiuni sexuale identice comise de același agresor sexual angajat al MAI.

Chestorii Dragoș Nicu și Marius Voicu revin pe posturile câștigate prin concurs

Acest document redactat de chestorul Despescu, dar și solicitarea de declanșare a cercetării prealabile în cazul chestorului Marius Mihai Voicu și al chestorului Dragoș Nicu Orlando, au ajuns pe masa ministrului de Interne Carmen Dan. Acestora li se adaugă și două rapoarte  – ale chestorilor Nicu și Voicu -, de încetare a împuternicirilor pe funcțiile ocupate în cadrul Direcției de Poliție a Municipiului București.

Au fost primite 2 rapoarte ale domnului chestor Nicu Dragoș și domnului comisar șef Ștefan Marius, de încetare a împuternicirii pe funcțiile ocupate în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Precizăm că, spre deosebire de modul în care au fost prezentate public aceste rapoarte (ca fiind rapoarte de demisie), consecințele rapoartelor de încetare a împuternicirii sunt, conform legii, acelea că respectivii ofițeri vor reveni pe funcțiile de bază, ocupate în urma câștigării concursurilor, respectiv, funcții de adjunct în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. În ceea ce privește raportul aparținând șefului Poliției Capitalei, competența legală de a se pronunța pe acesta aparține conducerii MAI. Față de raportul adjunctului, urmează să dispună conducerea Poliției Române, întrucât, potrivit legii, raporturile de serviciu ale acestuia sunt gestionate la nivelul acestei instituții.”, se spune în comunicatul remis presei de MAI.

Polițistul-pedofil este păzit atât de polițiștii arestului, cât și de infractorii din celulă

Polițistul-pedofil care, prin agresiunile sexuale îndreptate asupra mai multor minori, a declanșat acest uriaș scandal în Poliția Română este cercetat în stare de arest preventiv. Individul este închis într-o celulă a Arestului Central al Poliției Capitalei. Acolo, pedofilul este sub atenta supraveghere atât a polițiștilor de la arestul VIP-urilor, cât și a infractorilor care sunt închiși cu el, pentru a preîntâmpina un posibil act suicidal din partea agentului șef adjunct Eugen Stan.

 

 

După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
PARTENERI - GSP.RO
După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close