MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Elena Udrea a primit răspunsul la cererea de acordare a azilului politic în Costa Rica. Anunțul făcut de avocatul său

Distribuie

O comisie administrativă de imigrări a respins, miercuri, cererea Elenei Udrea de acordare a azilului politic în Costa Rica. Avocatul acesteia, Veronel Rădulescu, a precizat, pentru News.ro, că decizia va fi contestată în instanţă. Astfel, cererea de azil politic a Elenei Udrea va fi analizată de judecători în următoarea perioadă.

Apărătorul fostului ministru a declarat, pentru News.ro, că această decizie nu este definitivă şi tocmai de aceea va fi atacată în instanţă.

ICCJ a suspendat, în decembrie 2018, executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Decizia a fost consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Udrea a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica, unde se afla din 3 octombrie, în 25 decembrie 2018. Ea a precizat că nu va veni în România, procedurile privind obţinerea statutului de azilant fiind în plină desfăşurare.


Citește și… FOTO | Noi imagini cu Elena Udrea după eliberarea din închisoare. Alături de iubit și fiică, pe străzile din Costa Rica

Elena Udrea, alături de mama și fetița ei. ”Nu am iubit până când Eva a venit în viața mea”

Ilie Stan a vorbit despre relația cu Elena Udrea, dezvăluită de Corneliu Vadim Tudor în 2011


 

Citește mai multe despre Elena Udrea și costa rica pe Libertatea.

Comentarii