Mergi direct la conținut »
UPDATE | Avertizare meteo. Cod galben de vânt şi ninsori în Brașov și alte șapte județe
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE | Avertizare meteo. Cod galben de vânt şi ninsori în Brașov și alte șapte județe

UPDATE | Avertizare meteo. Cod galben de vânt şi ninsori în Brașov și alte șapte județe

Cod galben de vânt şi ninsori în Brașov și alte șapte județe. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă – 28 octombrie, avertizări cod galben de vânt pentru șapte judeţe.

UPDATE – ora 10.40: ANM a emis o nouă avertizare Cod Galben de vânt și ninsori în zonele de munte ale județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, valabilă astăzi, între orele 11.00 – 15.00.

Astfel, la altitudini de peste 1.700 m, vântul va atinge și chiar depăși la rafală viteze de 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea.

La fel se va întâmpla și în județele Brașov și Buzău, în intervalul orar 10.30 – 13.00, dar la altitudini de peste 1.600 m.

În judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, avertizarea e valabilă până la ora 11.00.

Astfel, Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 – 80 km/h, iar în cazul judeţului Caraş-Severin, viteza vântului poate ajunge la 90 km/h.

De altfel, încă de ieri exista o avertizare meteo de vânt puternic, lapoviță și ninsoare, în perioada 28-30 octombrie.

Judeţele Vâlcea, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa au fost, tot astăzi, sub cod galben de vânt, doar până la ora 09.00, dar ANM a revenit cu o nouă avertizare meteo pentru ultimele trei județe, după cum am precizat mai sus.

Meteorologii prognozează și ninsori în aceste zone, mai ales la altitudini mari, precizează Mediafax.

Vezi cum va fi afectată România de vortexul polar. Meteorologii explică ce este acest fenomen şi modul în care se produce…


CITEȘTE ȘI… VIDEO | Ce ştiu liceenii de azi despre „Liceenii” din 1986. Dacă s-ar filma azi, melodia ”Ani de liceu” ar fi manea și primul sărut, un like pe Facebook!


 

Close
Închide
  Close