MENIU CAUTĂ

O nouă informare meteo: 32 de județe, sub cod galben de ploi torenţiale şi vijelii

Distribuie

Meteorologii au emis un nou cod galben de fenomene extreme, în intervalul 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 23. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Cod galben de ploi și vijelii

De asemenea, de la ora 10:00, 32 de județe cu intrat sub cod galben de ploi torențiale și vijelii, avertizare valabilă până la ora 23:00.

Astfel, în Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp, transmit meteorologii.

Citește și

CORESPONDENȚĂ DIN CHIȘINĂU/ În fața unei crize politice fără precedent, moldovenii încearcă să-și păstreze măcar simțul umorului. Gluma străzii: „Avem două Guverne, în caz că unul se strică”

Citește mai multe despre ANM, cod galben, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii