UPDATE, ora 13.15 – Drumul național 10 Buzău – Brașov, închis circulației rutiere încă de marți noapte, din cauza inundațiilor puternice, a fost redeschis miercuri, începând cu ora 13.15. Traficul rutier se va desfășura însă în continuare cu restricții de viteză, o perioadă, în zonele inundate.

DN 10 a fost blocat din cauza apelor revărsate și în dreptul localității Sita Buzăului, din județul Covasna. La această oră, în zona respectivă se circulă mai dificil si în continuare cu restricții de viteză, șoferii fiind direcționați de către angajați ai DRDP Brașov.

Circulația a fost reluată după mai bine de 6 ore cât a fost blocată din cauză că râul Buzău s-a revărsat pe șosea, în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore și a topirii zăpezii.


UPDATE – ora 11.50: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a revenit asupra atenționării de tip cod roșu de inundații, valabil pentru miercuri, 14 martie. Codul Roșu a fost prelungit, pentru bazine hidrologice din două județe, până la ora 18.00.

Astfel, hidrologii avertizează că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe Râul Negru – aval confluență râul Tărlung – amonte confluență râul Olt, judeţele Covasna și Brașov.


Astfel, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul Buzău aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu, judeţele Braşov, Covasna, Buzău.

UPDATE ora 10:35. Peste o sută de gospodării au fost inundate în cursul nopţii, în urma ploilor şi a topirii zăpezii, precum şi câteva hectare de teren şi case, în princial de la sate, în judeţul Braşov, de asemenea, aproximativ 400 de familii au rămas fără curent electric.

UPDATE ora 10:20. Pagube uriașe după inundațiile în Teleorman. Cea mai dificilă situație este  în localitatea Dragănești Vlașca, cu cele trei sate aparținătoare – Comoara, Văceni și Drăgănești Vlașca, unde apa a inundat DN6 (E70), unde circulația desfâșurându-se cu greutate.

UPDATE ora 9:40. A fost închisă circulația pe DN13C în localitatea Vânători, județul Mureș. Ruta ocolitoare: DN 13 Sighișoara – Balauseri – DN13A Sovata – Odorheiu Secuiesc.

UPDATE ora 9:20. 71 de localităţi din 15 judeţe (Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Prahova, Olt, Teleorman şi Vaslui) se confruntă cu inundaţii provocate de ploile din ultimele zile şi de topirea masivă a zăpezii. Iar riscul este în continuare extrem de mare. A fost prelungit codul roşu de inundaţii pentru cursuri de apă din Braşov, Covasna şi Buzău.

Drumul Naţional 10, la trecerea dintre judeţele Covasna şi Buzău, este, în continuare, acoperit de ape. Circulaţia în acea zonă este întreruptă. Probleme similare sunt pe DN 13C, în Mureş. Iar în localitatea Homorod, din Braşov, șase persoane au fost evacuate.

UPDATE ora 08:40. Circulația pe DN 11 B, în localitatea Casinul Nou, județul Harghita a fost reluată începând de la ora 6:30, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Traficul este în continuare întrerupt pe DN 10, între localitățile Zabratau și Crasna din cauza inundațiilor. Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

UPDATE ora 08:15. Inundaţii în județul Mureș. Mai multe gospodării din localitatea Gurghiu au fost inundate, în urma revărsării râului Orşova, a informat miercuri Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş.


În acest context, au fost alertate deja instituțiile vizate: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Buzău, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Brașov, Covasna, Buzău.

Sunt deja inundaţii în județul Mureș. Mai multe gospodării din localitatea Gurghiu au fost inundate.

De altfel, circa 3.000 de pompieri au fost mobilizați în contextul avertizării de cod roșu de inundații în Harghita și Brașov.

Hidrologii, care vor reveni cu actualizarea prognozei hidrologice, în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, au emis și un cod galben de inundații, valabil tot miercuri, 14 martie, dar până la ora 22.00.

Harta Avertizare Hidrologica din 13.03.2018

Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpada, evoluției formațiunilor de gheață și propagării, se actualizează Avertizarea Hidrologica nr. 7 din 12.03.2018, după cum urmează:

În intervalul 13.03.2018 ora 12:30 – 14.03.2018 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Mures – bazin superior amonte confluență Arieș (judetele Harghita, Bistrita Nasaud si Mures), Târnave (judetele Harghita, Mures, Sibiu si Alba), Desnatui (județele Mehedinti și Dolj), Teslui (afluent al Oltului inferior) – județele Dolj și Olt.

– În intervalul 13.03.2018 ora 12:30 – 14.03.2018 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judetele Olt, Arges și Teleorman), Arges – bazin superior (judetul Arges), Dâmbovița – bazin superior (județele Argeș și Dâmbovița), Neajlov (județele Arges, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu), Ialomița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judetele Dâmbovita si Prahova).

– În intervalul 13.03.2018 ora 12:30 – 14.03.2018 ora 22:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior si mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu), Buzău – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Brașov, Covasna și Buzau), bazinele superioare și afluenții din bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor: Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna și Rm. Sărat (județele Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna și Buzău).

– În intervalul 13.03.2018 ora 18:00 – 14.03.2018 ora 22:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Baseu, Jijia, (județele Botosani și Iași), Bârlad – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Iași, Neamș, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați).

Și în acest caz, au fost anunțate Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Mureş, Banat, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa, Siret şi Prut-Bârlad.CITEȘTE ȘI… Inundații în Teleorman și Argeș. Zeci de gospodării și un drum județean, invadate de apă / FOTO&VIDEO 

Urmărește-ne pe Google News
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
PARTENERI - GSP.RO
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
Ce a putut să facă Monica Gabor pentru Irinel Columbeanu, imediat cum a aflat că a ajuns sărac lipit pământului. RESPECT!
Playtech.ro
Ce a putut să facă Monica Gabor pentru Irinel Columbeanu, imediat cum a aflat că a ajuns sărac lipit pământului. RESPECT!
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Observatornews.ro
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Horoscop 29 ianuarie 2022. Capricornii revin la gânduri mai bune și datorită faptului că se vor simți bine în propria piele
HOROSCOP
Horoscop 29 ianuarie 2022. Capricornii revin la gânduri mai bune și datorită faptului că se vor simți bine în propria piele
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
Știrileprotv.ro
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer
PUBLICITATE
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer