MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2018 12:10

UPDATE / Cursurile rămân supendate toată săptămâna, în Capitală. A fost Comandament de iarnă la PMB

Distribuie

Comandament de iarnă la PMB, pe 27 februarie, la ora 12. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat un nou Comandament de iarnă, pentu data de marți, 27 februarie, la ora 12.00, având în vedere avertizările de vreme deosebit de rece, vânt puternic, care se va transformă în viscol, și ninsoare abundentă.

UPDATE – ora 12.10: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat în cadrul Comandamentului de iarnă, convacat pentru marți, 27 februarie, la ora 12.00, că școlile din București rămân închise până vineri, inclusiv!Elevii s-ar putea bucura, astfel, de o vacanță prelungită, după ce edilul Capitalei a anunțat, aseară, că astăzi ”este foarte posibil să se ia decizia prelungirii suspendării cursurilor”, mai ales că meteorologii au spus că ar putea prelungi Codul portocaliu de ger.

Este foarte posibil ca la comandamentul de mâine dimineață să se ia decizia prelungirii suspendării cursurilor. La ceea ce se întâmplă nu cred că este normal să fie expuși unui val de ger, de viscol, de zăpadă. Pe semnalele pe care le primesc specialiștii de la ANM și conform legislației în vigoare. Ce ar însemna dacă nu am respecta aceste informații? Oamenii ar fi surprinși de vitregia din această perioadă. Prefer să aud critici, de genul ”eu cu cine îmi las copilul?”, dar să punem la adăpost pe copii și pe părinții lor”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

România este în a doua zi de cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și ger. Mai multe drumuri naționale sunt închise, precum și autostrăzile A2 și A4, în timp ce în mai multe județe, cursurile au fost suspendate și astăzi, din cauza vremii.

Autostrăzile A2 și A4 sunt închise complet, încă de luni, din cauza ninsorii și a viscolului.

De asemenea, circulația pe mai multe drumuri naționale din Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța, Tulcea, Ilfov, Ialomița și Vrancea a fost întreruptă din cauza vremii. De asemenea, zeci de trenuri au fost anulate, marți, tot din cauza vremii.

Între timp, Codul portocaliu de ninsori și viscol a fost restrâns la patru județe, dar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou Cod Portocaliu de ninsori și viscol, pentru 28 februarie, valabil pentru șapte județe.CITEȘTE ȘI…

VIDEO EXCLUSIV/Costi Diță uită deseori când este născut. „Mama îmi amintește că e ziua mea”

EXCLUSIV/Efectele ”Aievea”. Andra a slăbit patru kilograme după seria de concerte și e extenuată

VIDEO |Experiment Libertatea: În cât timp îngheaţă apa la -9 grade C 

Citește mai multe despre Gabriela Firea și Prognoza meteo pe Libertatea.

Comentarii