MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 17:00

UPDATE/ Zeci de persoane au venit să își ia adio de la Cristian Țopescu. Comentatorul va fi înmormântat vineri

Distribuie

Trupul lui Cristian Ţopescu a fost depus joi, în Studioul 2 al TVR, unde cei care au vrut să își ia rămas bun de la comentatorul sportiv au venit și au depus buchete și coroane de flori. Fostul comentator sportiv a murit marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani. El fusese internat de urgență la Spitalul Elias din București, într-o stare de sănătate precară.

UPDATE ora 17:00. Zeci de persoane (sportivi, antrenori, comentatori sportivi, actori şi oameni simpli) au venit astăzi pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Cristian Țopescu.

Printre aceştia s-au numărat Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan, Doina Melinte, Octavian Belu, Mariana Bitang, Radu Voinea, Constantina Diţă, Marius Urzică, Ovidiu Ioaniţoaia, Dumitru Graur, Mitică Popescu, Crenguţa Hariton, scrie Agerpres.

Căile de acces spre Studioul 2 au fost umplute cu buchete de flori și zeci de coroane.

Au trimis coroane de flori preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, Casa Regală, Ministerul Apărării Naţionale, Radio România, cluburile sportive Steaua, Dinamo, Viitorul, Nadia Comăneci, familia Ţiriac, Octavian Morariu, Ion Ghiţulescu.

UPDATE ora 11:50. Printre cei care au venit să își ia adio de la reputatul comentator se numără și Mariana Bitang și Octavian Bellu.

Este un moment atât de trist, domnul Cristian Țopescu a însemnat atât de mult pentru noi, pentru România, încât nu pot să spun decât a fost și va rămâne o legendă și un model, a spus Mariana Bitang, potrivit stiri.tvr.ro.

Este greu să vorbești de domnul Cristian Țopescu fără a folosi superlative și cred că și superlativele sunt sărace atunci când vrei să vorbești de personalitatea acestui om”, a spus și Octavian Bellu.


„Televiziunea Română regretă dispariţia lui Cristian Ţopescu, vocea sportului românesc. (…) Cei care doresc să îşi ia rămas bun de la marele om de televiziune o pot face joi, 17 mai, în Studioul 2, în intervalul 11.00-19.00”, potrivit TVR.

Cristian Ţopescu, cel care şi-a legat vocea de marile victorii ale sportului românesc, a trecut în nefiinţă. Comentator de legendă, a fost vocea care a adus în casele românilor marile performanţe ale sportivilor noştri, anunţând prima notă de 10 din istoria gimnasticii, mondialele de fotbal unde tricolorii au intrat în istorie sau victoria Stelei în Cupa Campionilor. În urmă cu 51 de ani, tot într-o lună de mai, Cristian Ţopescu făcea cunoştinţă cu Televiziunea Română şi cu meseria care avea să îi definească întreaga viaţă

Începând cu anul 1967, a lucrat în TVR ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, realizator de emisiuni, director general adjunct, consilier PDG, mai arată sursa citată

Fostul comentator sportiv Cristian Țopescu va fi înmormântat vineri, 18 mai,  cu onoruri militare, anul trecut el fiind decorat de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Național   în grad de Cavaler, la împlinirea a 80 de ani.

Cristian Ţopescu a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Între 1964 şi 2004, Cristian Ţopescu a lucrat în Televiziunea Română, îndeplinind mai multe funcţii, de la reporter sportiv, realizator de emisiuni şi comentator, la redactor şef pe secţia de sport şi director general adjunct.

În întreaga carieră, Cristian Ţopescu se poate lăuda cu peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice comentate, dar şi Cupe Mondiale şi Campionate Europene.

Citește mai multe despre Cristian Ţopescu pe Libertatea.

Comentarii