Cuprins:
Cristian-Vasile Terheș – date personale
- Data nașterii: 4 decembrie 1978 (zodia Săgetător)
- Locul nașterii: Zalău, județul Sălaj
- Soție: Carmen Ramona Terheș
- Copii: –
Candidatul PNCR își menține viața personală privată, nefiind publicate foarte multe detalii despre familia sa. De asemenea, pe pagina de profil de eurodeputat de pe site-ul Parlamentului European, Terheș nu are publicat CV-ul.
Prezența sa pe social-media este redusă, Cristian-Vasile Terheș având un cont oficial doar pe Facebook. Detalii despre el se mai pot găsi și pe site-ul partidului.
Educație – ce studii are Cristian-Vasile Terheș
- Cristian-Vasile Terheș a studiat teologia la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, însă perioada în care și-a desfășurat aceste cursuri este neclară, dat fiind faptul că candidatul PNCR nu are postat CV-ul pe nici un site.
- Apoi, potrivit declarațiilor sale în diverse emisiuni, el a mai studiat și jurnalism la Fullerton College din California, SUA.
Alte informații referitoare la educația sa nu sunt disponibile în mediul online.
Carieră profesională – ce CV are Cristian-Vasile Terheș
- După ce a absolvit studiile în jurnalism la Fullerton College , el susține că a lucrat la Santiago Canyon College, din California, dar nu este clar ce poziție a avut în cadrul colegiului american.
- În perioada în care a fost stabilit în SUA, Terheș A fost preot şi administrator al comunităţii greco-catolice „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission” din Tustin, California, timp de 10 ani.
Alte informații referitoare la cariera profesională a lui Cristian-Vasile Terheș nu sunt disponibile și nu au fost făcute publice de către candidatul PNCR.
Cariera politică a lui Cristian-Vasile Terheș
Cristian Terheș a devenit cunoscut în anul 2012 când s-a implicat în campania pentru referendumul privind demiterea Președintelui României de la acea perioadă, Traian Băsescu. La acel moment, Terheș era extrem de vocal referitor la „corupția din PSD”.
În anul 2016, Terheș a devenit comentator regulat la posturile de televiziune Antena 3 și România TV. În același timp, și-a schimbat părerea despre Partidul Social Democrat și s-a înscris în PSD, alături de care a câștigat primul său mandat ca eurodeputat.
În luna mai a anului 2020 el a ieșit din PSD și s-a alăturat Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat și a devenit membru al Mișcării Politice Creștine Europene, ca mai apoi să fie dat afară din partid.
În 2022, Terheș a devenit membru al partidului AUR, alături de care a câștigat un mandat de eurodeputat în cadrul Parlamentului European, unde a avut o prezență controversată.
Mai apoi, la 1 decembrie 2023, Cristian Terheș a părăsit partidul AUR și s-a încris în Partidul Conservator Român, și la zece zile mai târziu a fost ales președinte al partidului, în cadrul Congresului Național Extraordinar care a avut loc în orașul său natal, Zalău.
Programul politic al lui Cristian-Vasile Terheș – ce a promis în campanie
Potrivit site-ului partidului, programul politic propus de Cristian-Vasile Terheș se bazează pe valori conservatoare. Astfel, principalele inițiative legislative ale partidului includ protejarea valorilor și familiei tradiționale.
De asemenea, Terheș urmărește reducerea impozitării companiilor locale și stimularea economiei naționale și limitarea influențelor externe în deciziile politice și economice naționale.
În plus, programul de guvernare al PNCR se concentrează pe promovarea valorilor tradiționale, consolidarea identității naționale și protejarea suveranității țării.
„La alegerile din 2024, Cristian Terheș promite o justiție corectă, bazată pe valori morale tradiționale și refuză schimbările rapide dictate de modele externe. Partidul său preferă o evoluție organică, în armonie cu valorile naționale, asigurând suveranitatea României în toate domeniile esențiale”, se mai menționează pe site-ul partidului.
Ce trebuie să știi despre Cristian-Vasile Terheș
Potrivit declarației sale de avere, Cristian Terheș este proprietarul a patru terenuri, trei apartamente și a două mașini și deține conturi în bancă în valoare de peste 200.000 de euro.
De asemenea, europarlamentarul a împrumutat Partidul Național Conservator Român cu 77.000 de euro.
Cristian Terheș a declarat că victoria lui Donald Trump la Casa Albă reprezintă victoria valorilor conservatoare „împotriva aberațiilor neomarxiste progresiste extremiste, care au adus societatea contemporană în haos”.
În plus, în anul 2022, atunci când a fost dat afară din PNȚCD, liderul partidului, Aurelian Pavelescu a anunțat că îl va da în judecată pe Terheș pentru defăimare, și susține că l-a dat afară pe candidatul PNCR din partidul său „pentru că nu și-a plătit cotizația la partid, din lăcomie și distreț pentru membrii partidului”.
Declarații celebre ale lui Cristian-Vasile Terheș
Cristian-Vasile Terheș, declarații controversate împotriva comunității LGBTQ+. Într-un discurs susținut la Strasbourg, Terheș a descris femeile transsexuale ca fiind „perverse de sex masculin”, iar recent, în mesajul său de după victoria lui Donald Trump, el a susținut că „e o nebunie să pretinzi că un bărbat care se pretinde femeie trebuie socotit ca femeie în accepțiunea legii”.
De asemenea, Terheș a susținut referendumul pentru familia tradițională, din 2018, și a susținut și mișcarea antivaccinistă în pandemia de COVID-19. De altfel, Terheș chiar a fost sancționat de Parlamentul European, pentru că a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare la intrarea în sediul de la Strasbourg. Totodată, el s-a poziționat anti-avort și împotriva schimbării de gen
Poze cu Cristian-Vasile Terheș
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 9Alegerile prezidențiale din România se desfășoară pe 24 noiembrie și 8 decembrie 2024.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
dabaca2020 • 21.11.2024, 19:04
Diplomele de studii posibil sa nu fie asa cum se stie ! Daca chiar le are ,oare de ce nu le prezita ? Cam la fel ar fi si cu sosoaca !
1Gin • 09.11.2024, 04:18
Interesant că nu ați spus nimic și despre familia lui. Că nevastă-sa lucrează în America. De ce nu l-ați întrebat personal de studii și să vă arate diplomele, chiar și copiile, dacă a pierdut originalele?