Zodia Săgetător este cea de a noua zodie pe roata zodiacului, este o zodie mutabilă și semn de Foc, profund masculin. Este o zodie de acțiune, deosebit de dinamică și schimbătoare ca vântul. Săgetătorul ia decizii din mers, fără să se gândească prea mult la consecințe, profită de orice ocazie, trăiește clipa din plin și își apără cu orice preț libertatea de mișcare. 

În zorii astrologiei, zodia Săgetătorului era numită zodia Centaurului, după numele unui animal mitic, jumătate cal, jumătate om. Centaurul întruchipa forţa animală şi cea umană, unite într-o singură creatură, îmbinarea perfectă dintre latura pământeană şi cea spirituală a sufletului. 

Legendele spun că centaurii, popor vechi din vremea Titanilor, erau războinici sălbatici, puşi pe harţă tot timpul şi mari amatori de petreceri bahice. Dar vechii astrologi atribuiau zodia Săgetător celui mai uman din centauri, considerat un înţelept cu darul vindecării, pe nume Chiron. 

Ce semnifică perioada zodiei Săgetător 

Perioada zodiei Săgetător este cuprinsă între 22 noiembrie și 21 decembrie, o perioadă tot mai rece și întunecată, când noaptea crește treptat până la solstițiul de iarnă. Este o perioadă în care frigul și întunericul iau în stăpânire natura, dar noaptea este adăpostul visurilor, aventurilor și al petrecerilor, așa cum le place Săgetătorilor. 

„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict
Recomandări
„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict

Personalitatea Săgetătorului și caracteristici speciale

Nativii din Săgetător sunt îndrăzneţi, curajoşi, luptători, ambiţioşi, cinstiţi, aflaţi mereu în căutarea adevărului pentru că nu suportă sub nicio formă minciuna și compromisul. Cu firea lor năvalnică, ei adună totuși destule defecte dintre care am putea aminti nesupuşi, infideli, certăreţi, capabili să rişte fericirea altora, risipitori sau nechibzuiţi.

Săgeata sau centaurul purtând pe spate un arc cu săgeţi sunt cele mai frecvente reprezentări ale zodiei. Săgeata are întotdeauna vârful îndreptat spre cer, amintind de spiritul rebel al centaurilor care se aflau în permanentă dispută cu zeii Olimpului.

Săgetătorii sunt rebelii zodiacului și tot timpul sunt angrenați în activități riscante, în afaceri uneori dubioase, în grupuri mari de petrecăreți sau exploratori, în drumeții fără țintă și aventuri. 

Femeia Săgetător  

Nativa din Săgetător este una dintre cele mai atrăgătoare și erotice native din zodiac. Are un farmec anume, chiar dacă nu este deosebit de frumoasă, dar pofta ei de viață și râsul ei plin cuceresc bărbații din prima secundă. 

În societate, este mereu zâmbitoare, deschisă şi prietenoasă. Doar acasă, în spaţiul ei intim, poţi vedea şi latura ei mai întunecată. Pentru că femeia Săgetător ştie să fie şi capricioasă, să bată din picior şi să declanşeze discuţii aprinse când nu îi convine ceva. Dar este o fire cinstită, care îţi spune verde în faţă ce doreşte.

România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului
Recomandări
România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului

Spre deosebire de bărbatul Săgetător, ea are o înclinație puternică spre teologie, filosofie și istorie, fiind pasionată să descopere marile adevăruri ale lumii și idealurile spirituale care animă oamenii. 

Bărbatul Săgetător 

Bărbatul Săgetător este adesea admirat de femei pentru șarmul și pasiunea cu care se implică în tot felul de activități. Numai că el este genul care risipește energia, în loc să o folosească. 

Are o viaţă socială intensă şi îl găseşti mereu în compania prietenilor, la o terasă sau la o partidă de pescuit. Urăşte rutina, convenţiile sociale şi persoanele plictisitoare. Cu un Săgetător trebuie să găseşti mereu noi subiecte interesante de discuţie, deoarece ceea ce aţi vorbit ieri nu îl mai interesează şi azi.

Îi place să aibă bani suficienţi pentru stilul lui de viaţă activ, dar câştigurile nu sunt un scop în sine pentru Săgetător. De altfel, este destul de cheltuitor, aşa că nu este bine să aibă în buzunar prea mulţi bani. Este totodată și foarte generos cu prietenii lui și foarte deschis cu străinii care îi cer ajutorul. 

Copiii născuți în zodia Săgetător 

Micuții din zodia Săgetător sunt veseli, sunt activi și când râd cu gura până la urechi îi molipsesc pe toți cei din jur. Ei vor reuși adesea să fie sufletul grupului pe care îl formează în jurul lor și vor da tonul tuturor activităților. 

Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state
Recomandări
Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state

La școală, sunt dezorganizați și nu învață decât ceea ce le place. Trebuie canalizați cu multă răbdare către toate materiile pentru a avea o pregătire complexă. Sunt inteligenți, sunt curioși, învață multe lucruri grele doar citind o dată, dar se plictisesc repede, dacă nu au activități care să le stimuleze spiritul liber. 

Spiritul explorator se manifestă de mici și părinții trebuie să fie atenți la tendința lor de a descoperi singuri tot felul de locuri. Mulți dintre ei se pun în pericol fără să își dea seama.  

Compatibilitatea cu alte zodii

Săgetător – Berbec 

Berbecul poate fi un partener potrivit pentru Săgetător, fiind mare amator de distracţii şi schimbări și mici aventuri. Între cei doi se va înfiripa rapid o relație bună. Iar în dragoste, cuplul pasional ar fi între femeia Berbec și bărbatul Săgetător.   

Săgetător – Taur 

Primul are nevoie de libertate şi noutate, al doilea preferă viaţa tihnită de familie. Sunt şanse mici ca Sagetatorul si Taurul să se îndrăgostească şi să fie mai mult decât simpli prieteni.

Săgetător – Gemeni

Stilul lor de viaţă seamănă în mare măsură. Atracţia dintre ei este irezistibilă, dar le lipseşte profunzimea sentimentelor. Sunt rare cuplurile Sagetator – Gemeni cu aceste semne care ajung la maturitate împreună.

Săgetător – Rac 

Dacă se cunosc foarte bine, este posibil să înceapă o poveste de dragoste plină de fericire. Cu timpul, însă, Racul va avea pretenţii mult prea mari de la zburdalnicul Săgetător. 

Săgetător – Leu 

O poveste de dragoste între un Săgetător şi un Leu va fi ca basmul care se încheie cu celebra frază „şi vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Au cam acelaşi stil de viaţă şi le este foarte uşor să găsească obiective comune.

Săgetător – Fecioară

Nativul din Fecioară este prea critic şi precaut pentru Săgetătorul care vrea să trăiască departe de grijile cotidiene. Cei doi nu vor fi prea fericiţi dacă rămân împreună. 

Săgetător – Balanţă

Sunt conduşi în viaţă de acelaşi spirit onest, dar superficialitatea Săgetătorului va da peste cap planurile serioase ale Balanţei. Se pot înţelege doar dacă se iubesc profund. 

Săgetător – Scorpion

Deosebirile dintre ei sunt prea mari, ca să se înţeleagă unul pe celălalt. Scorpionul e retras, Săgetătorul, expansiv. Primul este posesiv, al doilea, un spirit prea independent. 

Săgetător – Săgetător

Contrar firilor atât de apropiate, relaţia dintre ei nu poate ajunge la sentimente durabile. Dacă se ceartă, nu ştiu să şteargă supărarea cu buretele şi dezamăgirea va fi mare. 

Săgetător – Capricorn

Nativul Capricorn este cârcotaş, posomorât, pesimist, exact genul de om de care Săgetătorul se fereşte. Nu se vor înţelege bine, nici dacă sunt simpli colegi. 

Săgetător – Vărsător 

Se înţeleg din priviri, sunt primii la distracţie şi ultimii la muncă. Pot avea o relaţie de lungă durată, doar că sentimentele Vărsătorului vor rămâne la fel de superficiale ca la început.

Săgetător – Peşti 

Nativilor din Peşti le place ordinea şi le place să ştie ce face, pas cu pas, partenerul lor de viaţă. Săgetătorul va suporta foarte greu restricţiile impuse de nativul Peşti. 

Vezi compatibilitatea intre zodii pentru semnul tău zodiacal.

Dragostea și zodia Săgetător

Săgetătorii sunt atraşi de persoane la fel de dinamice şi de active ca ei. Se împrietenesc uşor, dar multe relaţii sunt superficiale, în sensul că durează numai atât timp cât nativul Săgetător se simte în centrul atenţiei. Dacă ai simţul umorului şi ştii să susţii o discuţie interesantă, îl cucereşti pe loc.

Bărbatul Săgetător este fermecător, când vrea, şi are tendinţa de a avea multe prietene, în tinereţe. Îi este greu să fie fidel unei singure femei. Dacă se plictiseşte şi vrea să te părăsească, cel puţin, are bunul simţ să te avertizeze. Rareori, bărbatul – Săgetător înşală, deoarece nu vrea să facă pe nimeni să sufere. 

Femeia Săgetător ţine mult la libertatea ei şi nu va reuşi să trăiască mult timp lângă un bărbat posesiv. Are nevoie de un partener manierat, cultivat, cu o largă paletă de cunoştinţe generale şi amator de distracţii.   

Meserii potrivite pentru nativii Săgetători  

Săgetătorii nu suportă munca de birou. Ei caută tot felul de locuri de muncă dinamice, dificile și provocatoare. Le place să fie în mișcare și tot ce presupune mijloace de transport este potrivit pentru ei. Dacă ar putea lucra cu avioane, tiruri și trenuri, mulți dintre ei ar fi fericiți. 

Dar nativii din zodia Săgetător pot fi și instructori de sport sau de călărie, ghizi turistici, stewardese în cazul femeilor, manageri de hotel sau de restaurant, ambasadori, înalți funcţionari aflați mereu în deplasări. 

Sănătatea și zodia Săgetător  

Zodia Săgetător guvernează partea de sus a picioarelor, coapsele, fesele, iar dintre organele interne – ficatul. Având în vedere că acestea sunt zonele lor sensibile, nativii Săgetători trebuie să evite alimentele grase și dulciurile, deși energia și consumul lor psihic este ridicat și mulți dintre ei găsesc o scăpare în dulciuri și alcool. 

De asemenea, nativii Săgetători trebuie să facă sport, iar cei care nu sunt tentați de sport, trebuie să adopte drumețiile, plimbările lungi, bicicleta sau înnotul. Orice formă de mișcare este recomandată pentru a menține picioarele în formă și inima și pentru a consuma din excesul de energie pe care îl au adesea.  

Citește mai multe despre fiecare zodie și compatibilitățile ei

Vezi tot ce spune Horoscop Săgetător despre această zodie – zi de zi!

Citește horoscop zilnic pe Libertatea și horoscop săptămânal Urania.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Manuela18   •   19.01.2024, 13:53

O rubrica foarte interesanta si captivanta !

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
FANATIK.RO
Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Libertateapentrufemei.ro
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
GSP.RO
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
FANATIK.RO
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Știrileprotv.ro
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
Unica.ro
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Observatornews.ro
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
HOROSCOP
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
RECOMANDĂRI