Mergi direct la conținut »
Cuba susține crearea unui stat palestinian, anunță noul lider de la Havana
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cuba susține crearea unui stat palestinian, anunță noul lider de la Havana

Cuba susține crearea unui stat palestinian, anunță noul lider de la Havana

 

Noul președinte de la Havana, Miguel Diaz-Canhel, a declarat, vineri, că Cuba susține crearea unui stat palestinian. Declarațiile au fost făcute în urma unei întâlniri pe care liderul cubanez a avut-o cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, scrie Agerpres citând presa internațională.

”Miguel Diaz-Canel a reafirmat sprijinul permanent al Cubei pentru dreptul inalienabil al palestinienilor de a-şi crea propriul stat, cu frontierele de dinainte de 1967 şi cu Ierusalimul de Est drept capital”, a transmis președinția cubaneză.

Liderul cubanez a criticat și decizia unitaterală a Statelor Unite de a ”recunoaşte Ierusalimul drept capitala statului Israel şi de a transfera Ambasada SUA la Ierusalim”.

Abbas i-a mulțumit Cubei pentru sprijinul faţă de poporul său, aceasta fiind una dintre rarele ţări care, în 1947, s-a opus planului de împărţire a Palestinei. Sprijinul său faţă de palestinieni s-a întărit după victoria revoluţiei socialiste a fraţilor Castro.

În această perioadă, Mohamud Abbas realizează un turneu în America Latină, vizitând până acum Venezuela şi Chile, două ţări care au susţinut proiectul privind constituirea unui stat palestinian.

Donald Trump a anunţat în decembrie 2017 decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, contrar predecesorilor săi. Acest transfer, foarte controversat, este prevăzut să aibă loc pe 14 mai, pentru a coincide cu împlinirea a 70 de ani de la crearea statului Israel.


Cietște și: Culisele întâlnirii Dăncilă – Papa Francisc de la Vatican: ce a spus Suveranul Pontif şi a omis Guvernul în comunicat


Close
Închide
  Close