De Dragoș Tănase,

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureş – Serviciul Antidrog au efectuat, marţi, 8 percheziţii domiciliare pe raza acestui municipiu, la locuinţele unor persoane suspectate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate două corturi special amenajate pentru creşterea plantelor de canabis indoor, cu lămpi şi ventilatoare, pregătite în vederea iniţierii ulterioare de culturi.

De asemenea, s-a constatat că inculpatul care a fost arestat preventiv a înfiinţat la locuinţa sa, dar şi într-o încăpere disimulată într-un beci, spaţii special amenajate pentru creşterea plantelor de canabis indoor, cu sisteme de ventilaţie, iluminare şi irigare individuală a plantelor.

Au fost identificate 120 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, cu dimensiuni între 25 şi 105 cm.

Totodată, a fost ridicată cantitatea de 500 grame muguri de canabis şi o cantitate de ciuperci halucinogene şi LSD (Lysergic Acid Diethylamide/acid lisergic). LSD este un drog cu unul din cele mai puternice efecte halucinogene și e fabricat din claviceps, o ciupercă parazită care crește pe secară. Se dizolvă în apă și e lipsit de miros, culoare și gust.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Inculpatul, în vârstă de 44 de ani, a fost inițial reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi un judecător de la Tribunalului Mureş a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv deţinerea de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Târgu-Mureş şi cadrelor de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I” din Târgu-Mureş.

La începutul acestei luni, patru tineri care transportau zece kilograme de canabis de la Cluj spre Constanța au fost arestați de procurorii DIICOT Ploiești.

Drogurile urmau să fie vândute la Festivalul NeverSea, care s-a defășurat pe litoral în perioada 4-7 iulie.

FOTO: Poliția Română/DIICOT

Citeşte şi:

Sorina Pintea nu vrea legea cannabisului. Argumentele ministrului sănătății

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult